• NIEUWS 2019/2020


Verslag speelavonden: zie onder de poster


Verslag 14e ronde dd 28-02-2020

W1 Kevin Scheepers; W2 Ad Goossens; W3 Pim van Bijnen

V1 Gijs Jacobs; V2 Robbie de Bie

HF Pim van Bijnen (153); meeste x 180-score Kevin Scheepers (9x)

Voor details: zie onze FB pagina


Verslag 13e ronde dd 14-02-2020

W1 Pim van Bijnen; W2 Ad Goossens; W3 Mark van Vliet

V1 Dave van Dun; V2 Johan Tempelaars

HF Pim van Bijnen(113); Meeste x 180-score Pim van Bijnen en Ad Goossens (3x)

Voor details : zie onze FB pagina


Verslag 12e ronde dd 31-01-2020

W1: Joey Greijn V1: Thomas Balk    HF: Jerom Vries (110)

W2: Jerom Vries V2: Sarath in 't Groen M180: Sarath in 't Groen (3x)

W3: Kevin Scheepers

Details zie onze FB pagina
Verslag 11e ronde dd 17 januari 2020

Met het aantal deelnemers dat 14 dagen geleden de inschrijftafel gepasseerd was in mijn hoofd liep ik de zaal binnen bij 't Boerke in de Hoofdstraat te Rijen waar de borden al weer opgesteld stonden, 1 deelnemer was zich aan het warm gooien en een flink aantal darters zou hem gaan volgen op uitnodiging om mee te spelen op de 11e speelavond van dit seizoen.

Bij het indelen van de poules voorafgaande aan de knock-out fase met de winnaars- en de verliezerspoule bleek dat 33 darters ondergebracht moesten worden, in uiteindelijk 7 poules (5 van 5 darters en 2 van 4) werd een start gemaakt met deze speelavond.

Na in de verliezerspoule met 14 darters de afvalrace naar de finale doorlopen te hebben bleven Roy van Bijnen en Jan van Kollenburg over om in een finale over maximaal 7 legs uit te maken wie zich in deze verliezerspoule op deze avond de winnaar mocht noemen; waar normaal gesproken de finale van de winnaarspoule het spektakelstuk van de avond is, bleek op deze avond de spannendste wedstrijd zich te vormen in de finale van de verliezerspoule, na een voorsprong van 2-0 voor Jan knokte Roy zich terug naar een stand van 2-2, via tussenstanden van 3-2 voor Jan en een gelijke stand van 3-3 wist Roy de winst binnen te slepen met 4-3.

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule, die gespeeld werd in 1 leg te beginnen bij 1001, ging tussen Robbie de Bie en Jeroen van Bijnen waarbij de laatstgenoemde zijn darts beter wist te plaatsen.

De finalisten van de winnaarspoule waren Dirk van den Dries en Pim van Bijnen, Dirk had zich net als 14 dagen terug in de finale weten te spelen maar moest wederom het onderspit delven, Pim ging er met een eindresultaat van 6-1 van door; wel bleek dat de sterkste darters uit het deelnemersveld van deze avond terecht in de finale stonden, naast de enveloppe voor de 1e plaats nam Pim ook de prijs voor de meeste 180-scores mee naar huis (6x), Dirk bleek op deze avond met een finish van 132 in deze categorie de winnaar.

VVVerslag 10e ronde dd 3 januari 2020

Nieuwjaarsborrels, andere toernooien en overige verplichtingen waaraan sommige mensen aan moeten voldoen in deze tijd van het jaar kunnen een beletsel zijn om mee te doen aan een darttoernooi; al kansberekenend over het aantal deelnemers op deze speelavond fietste ik op vrijdagavond 3 januari naar 't Boerke in de Hoofdstraat te Rijen om de 10e ronde van het seizoen te organiseren.

Nadat ik de inschrijflijst geopend had kwamen de darters in groepjes binnen stromen om deel uit te maken van het deelnemersveld op deze avond waarbij de pen stokte bij het aantal van 43 deelnemers.

Omdat ik maar van 7 borden gebruik kon maken was het even een puzzel hoe de deelnemers te verdelen over de poules om de avond goed te laten verlopen; terwijl ik met Ruud van Kollenburg 6 poules van 6 aan het formeren was, knutselden 2 kundige dames "even" een pouleschema voor 6 deelnemers om naar een schema voor 7 deelnemers.

Terwijl de deelnemers de partijen in het poulesysteem aan het gooien waren boog ik me over het schema voor de knock-outfase en kwam uit bij een winnaarspoule met 22 deelnemers en een verliezerspoule van 21 waarin we aan het eind van de avond zouden gaan bepalen wie in de finales om de prijzen zouden gaan strijden.

De finalisten voor de verliezerspoule waren Koen Vlaanderen en Theo van Heijningen die in een partij "best of 7" gingen uitmaken wie zich tot de winnaar van de verliezers mocht kronen, hierbij wist Koen zijn darts beter te plaatsen dan Theo en trok de winst met 4-1 naar zich toe.

De partij voor de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule werd gespeeld door Antonio de Weerd en Ricardo Donders waarbij Antonio zijn darts dusdanig gooide dat hij de enveloppe voor de 3e plaats mee naar huis mocht nemen.

De finale van de winnaarspoule werd gespeeld door Kevin Scheepers en Dirk van den Dries waarbij Dirk al aangaf aardig wat energie verspeeld te hebben in de rest van de avond, toch bood hij aardig verzet in deze finale maar kon niet voorkomen dat uiteindelijk Kevin er met de hoofdprijs van door ging door deze finale met 5-1 te winnen.

In de loop van de avond wist Koen Vlaanderen de hoogste finish op het bord te brengen door een van zijn legs uit te gooien met een score van 124, terwijl er 2 darters waren wie 3x de maximale score van 180 wisten te gooien, bij het gooien van een dart naar de bull was Ricardo Donders net iets beter dan Kevin Scheepers.
Verslag 9e ronde dd 13 december 2019

Het blijft altijd een verrassing om bij het afsluiten van de inschrijvingen te ontdekken hoeveel darters de weg gevonden hebben naar een speelavond van onze Rijense Dart Ranking in ons thuishonk partycentrum 't Boerke in de Hoofdstraat te Rijen; des te vrolijk word je als organisator van dit toernooi als je ondanks de concurrentie van een groot toernooi in Tilburg en de afwezigheid van een aantal vaste deelnemers door competitieverplichtingen op deze avond constateert dat je bij het indelen van de poules 22 deelnemers in de poules onder moet brengen.

Met 3 poules van 4 darters en 2 van 5 begonnen we dus aan deze 9e ronde van de Rijense Dart Ranking om aan te komen bij de winnaarspoule met 12 darters en de verliezerspoule met 10 darters.

In de knock out fase deed ieder zijn best om via de partijen in de kwart en halve finale uit te komen bij de belangrijkste partijen van de avond, de finale partijen.

In de verliezerspoule lukte het aan Twan van Helvert en Sarath in 't Groen om de partijen dusdanig te spelen dat zij zich de finalisten in de verliezerspoule mochten noemen, in een partij over 7 legs wist Twan Sarath te verschalken en zich "de winnaar van de verliezers" te benoemen.

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule ging tussen Gijs Jacobs en Rens van Bragt waarbij de laatstgenoemde zijn darts beter wist te plaatsen waardoor ook hij met een gevulde enveloppe huiswaarts keerde.

De finale van de winnaarspoule was deze avond een partij tussen Patrick Meeus en Pim van Bijnen, in een best of 11 bestreden deze 2 kemphanen elkaar met hun beste dartkunsten; terwijl Pim de ene na de andere leg naar zich toe trok en Patrick tussendoor ook zijn legs meepikte en daardoor de einduitslag nog enigzins op wist te houden kwam tot uiting dat Pim zijn darts nét iets beter wist te plaatsen dan Patrick waardoor hij de partij met een 6-3 winst naar zich toetrok.

In Sesamstraat hebben ze het koekiemonster maar op deze avond hadden we een enveloppenmonster in de vorm van Pim van Bijnen, niet alleen de enveloppe voor de winnaar van de finale op deze avond maar ook de enveloppen voor de hoogste finish(123) en de meeste 180 scores(10) vielen hem ten deel op deze avond.

Verslag 8e ronde dd 6 december 2019

BIJNA 9-DARTER IN FINALE OP DEZE SPEELAVOND!

Als je een evenement organiseerd op een avond dat menigeen de pakjesavond verschoven zou kunnen hebben van donderdag naar vrijdag is het maar afwachten hoeveel deelnemers er aan de inschrijftafel verschijnen, hoewel dat altijd moeilijk in te schatten is.

Uiteindelijk moesten er 27 darters ingedeeld worden in de poules, wat uitkwam op 3x 4 darters en 3x 5 in de poules.

Na de poulewedstrijden werd er verder gespeeld in de knockout-fase met 15 deelnemers in de winnaarspoule en 12 in de verliezerspoule.

Aangekomen bij de afsluiting van de avond konden we constateren dat de finale in de verliezerspoule een heuse Rijense derby zou gaan worden tussen Ruud van Kollenburg en Thomas Balk; tijdens de finale bleek dat Ruud en Thomas hun beste dartkunsten hadden laten laten zien in de partijen op weg naar deze finale en in een slepende wedstrijd was Ruud uiteindelijk de triomfater met 4-1.

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule, zoals altijd gespeeld over 1 leg beginnend op 1001, werd gespleeld door Ad Goossens en Patrick Meeus waarin Patrick bewees niet voor niets weer eens de ranking te bezoeken door in deze partij de winst naar zich toe te trekken.

In tegenstelling tot de finale van de verliezerspoule was de finale van de winnaarspoule een flitsende partij darten opgevoerd door Pim van Bijnen en Kevin Scheepers; de legs werden een voor een in een razend tempo afgewerkt waarbij de scores er niet om logen, de ene 100+ score na de andere verscheen op het bord en de tegenstanders gaven elkaar geen duimbreed toe; terwijl Kevin in een leg na 2x de maximale score met 3 darts helaas de 7e dart verkeerd in het bord zag belanden lukte het Pim bijna om een perfecte leg te gooien, zijn 9e dart in deze leg belande in de grote 9 in plaats van de dubbel 12 waardoor hij helaas de kans mistte om de primeur te hebben van een 9-darter op een speelavond van de Rijense Dart Ranking; de winst in deze finale was uiteindelijk voor Kevin met de uitslag 6-4.

De hoogste finish in het seizoen (170 door Pim van Bijnen) werd op deze avond geevenaard door zijn vader Jeroen, terwijl Kevin Scheepers de meeste 180 scores op het bord wist te brengen met een totaal van 10x 180 op deze avond.


Verslag 7e ronde dd 22-11-2019

Als ik de zaal inloop bij partycentrum 't Boerke waar de dartborden voor deze ronde weer opgesteld staan, zijn er al een vijftal deelnemers zich aan het warmgooien; tijdens de laatste voorbereidingen voorafgaande aan de start van deze ronde komen er een aantal berichten op de telefoon van deelnemers die hun komst aankondigen en komen er een aantal personen zich melden aan de inschrijftafel.

Als alle namen genoteerd zijn blijken er op deze avond 30 darters afgekomen te zijn op de uitnodiging om samen met ons een gezellige dartavond te gaan beleven; in 6 poules van 5 darters, waarvan de 3 hoogst geplaatsten per poule naar de winnaarspoule gaan en de rest zich tevreden moet stellen met een plaatsing in de verliezerspoule gaan de deelnemers strijden om de gevulde enveloppes op deze avond.

Met 18 deelnemers in de winnaarspoule en 12 in de verliezerspoule worden de winnaars van de avond bepaald in een knockout schema en word bekend wie er naar huis gaan met een gevulde enveloppe.

Boudewijn de Groot zong ooit "als de rook om je hoofd is verdwenen", maar terwijl het stof van de wedstrijden in de knockout fase neerdwarrelt en de finalisten het zweet van hun hoofd afwissen terwijl zij zich opmaken voor de eindstrijd en al menig spannende partij geslegd hebben maken wij ons op voor de finale partijen.

In de verliezerspoule hadden Kevin Vlaanderen en Dave van Dun zich geplaatst voor de finalepartij die uiteindelijk voor Koen het best afliep, daar hij met 4-1 Dave wist te verslaan in een partij over maximaal 7 legs.

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule ging tussen Theo van Heijningen en Chico van Dijk, gespeeld in één leg van 1001, waarbij de darts van Chico beter op de gewenste plaatsen in het bord kwamen waardoor hij met de enveloppe voor de 3e plaats naar huis ging.

De finale werd een clash tussen Ad Goossens en Udo van Breugel, al snel wist Udo een voorsprong op te bouwen in de stand, hij vergiste zich echter toen hij 5 legs gewonnen had en hij dacht dat hij zich uit mocht roepen tot de winnaar; de partij ging echter over maximaal 11 legs dus moest hij er 6 winnen en of het nu kwam door het misverstand Ad sloop leg na leg dichterbij en wist een beslissende 11e leg af te dwingen waarin hij uiteindelijk de gelukkigste bleek te zijn en hierdoor de finale een andere winnaar bezorgde.

De meeste 180-scores werd deze avond bereikt door 3 darters, Udo van Breugel/Kevin Scheepers/Chico van Dijk, die door 1 dart op de bull te gooien bepaalden wie er met de ter beschikking gestelde enveloppe naar huis zou gaan, waarbij Kevin zijn dart het beste plaatste door deze in het centrum van de bull te gooien.

De enveloppe voor de hoogste finish was voor Ad Goossens die in een van de legs in de finale een finish van 157 op het bord wist te brengen.
Verslag 6e ronde dd 08-11-2019

Afgaand op het succes met het deelnemersveld van de laatste ranking zou "wishfull thinking" zijn, maar je kunt altijd blijven hopen.

Bij binnenkomst in de speelzaal stonden er reeds een drietal darters zich warm te draaien en waren er op de social media aanmeldingen van darters die op voorhand ingeschreven wensten te worden.

Bij indeling van de poules bleek dat er 22 deelnemers verdeeld moesten worden over de poules, om te bepalen hoe de winnaars- en verliezerspoules samengesteld zouden gaan worden, de deelnemers werden verdeeld over 5 poules (3 van 4 darters en 2 van 5).

Na de poulewedstrijden en die in de knock out fase doorlopen te hebben bleven in de verliezerspoule Twan van Helvert en Peter Pijpers over teneinde in een finale over 7 legs te gaan bepalen wie zich de "winnaar van de verliezers" mocht noemen op deze avond, daar waar Twan het wederom gelukt was om in een finale te belanden, gingen zijn darts niet die kant op om de winst te pakken, die eer ging naar Peter die met 4-0 winst de partij geheel naar zich toetrok.

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule ging op deze avond tussen Martijn Piree en Kevin Scheepers waarbij Kevin uiteindelijk degene was die na de finalisten in de winnaarspoule de lachende derde was.

De finale van de winnaarspoule was een partijtje knokken met darts tusen vader en zoon van Bijnen, ondanks het feit dat Jeroen aankondigde dat hij voorafgaande aan de finale al volop strijd had moeten leveren om in de finale te komen en zichzelf hiermee mogelijk indekte, bleek het wellicht achteraf en poging om Pim zand in de ogen te strooien, in het begin van de partij moest Pim achterblijvenen reeg Jeroen de ene na de andere leg aan zijn darts; Pim liet dit echter niet op zich zitten en gaandeweg de partij kreeg hij meer en meer de overhand en dwong uiteindelijk een 11e en beslissende leg af waarin hij in eerste instantie heer en meester was maar bij het finishen even alleen maar falende darts zag, evenals Jeroen; of het nu toch de conditie was of aan het einde het geluk dat de darts een keer wél vielen waar Pim ze hebben wilde, hij werd hierdoor wel de winnaar van de partij.

De enveloppe voor de hoogste score ging naar Colin Rijken met een score van 140, terwijl vader Jeroen en zoon Pim de enveloppe voor de meeste 180-scores moesten delen omdat zij beiden 3x de hoogst mogelijke score op het bord hadden weten te zetten.

Verslag 5e ronde dd 25-10-2019

Aankondigingen zoals: "ik kom zeker aanstaande vrijdag" gedurende de week voorafgaande aan de rankingavond en telefoontjes en andere berichten in de social media garanderen nog steeds niet hoe groot de opkomst daadwerkelijk is op de speelavond.

Des te verrassend is het als je de inschrijving afrond en tot ontdekking komt dat er zich 32 personen hebben ingeschreven voor deze ronde van de Rijense Dart Ranking, waaronder weer een aantal nieuwe gezichten aan de oche in onze lokatie bij 't Boerke in de Hoofdstraat in Rijen; na enig gepuzzel bleek dat het het beste voor het verloop van de avond zou zijn om de deelnemers in te delen in 8 poules van 4, waarin gestreden zou gaan worden voor de plaatsen in de winnaars- en verliezerspoule aan het eind van de avond.

Na de wedstrijden in een gestaag tempo doorlopen te hebben werden de ingevulde wedstrijdformulieren ingeleverd bij de wedstrijdtafel en kon de indeling plaats gaan vinden van de winnaars- en verliezerspoule.

Toen het stof van de wedstrijden in de knock-out fase opgetrokken was bleek dat er in de finale van de verliezerspoule een nieuw gezicht en een nieuwkomer in dit seizoen zouden gaan strijden; de partij zou gespeeld gaan worden door Twan van Helvert en Dave van Dun, in deze finale gaven de finalisten elkaar geen duimbreed ruimte om afstand te nemen waardoor de partij tot aan het eind spannend bleef en uiteindelijk Twan aan het langste eind trok door de partij met een 4-3 overwinning op te eisen.

Het niveau in de winnaarspoule was van een dusdanige hoogte dat menig partij voorafgaande aan de finale al finalewaardig genoemd mocht worden gezien de inspanningen die de darters leverden om elkaar af te troeven om die finale te bereiken; de partij om de 3e en 4e plaats werd uiteindelijk een strijd tussen Koen Vlaanderen en Ruud van Kollenburg, waarbij de darts van Koen nét iets beter vielen en hij dus met de "troostprijs" van de winnaarspoule naar huis ging.

De finale in de winnaarspoule was een partij tussen Robbie de Bie en Jeremy Brandenburg, waarschijnlijk had Robbie zijn beste dartkunsten al laten zien in de partijen voorafgaande aan deze finale, slechts in 2 legs wist hij zijn tegenstander af te troeven waardoor Jeremy dus aan het eind van de partij de winst opeiste met een 6-2 uitslag.

De hoogste score op deze avond werd al snel op de avond op het bord gezet door Martijn Piree en niet meer verbeterd, zodat de envelop voor dit resultaat van een score van 140 naar Martijn ging, de envelop voor de meeste scores van 180 ging naar Jeremy Brandenburg omdat hij een aantal van 3 stuks gegooid had in de loop van de avond.
Verslag 4e ronde dd 11-10-2019

Na een 3tal rondes die redelijk goed bezet waren was het afwachten of de trend zich voort zou zetten op de avond van de 4e ronde van de Rijense Dart Ranking; nadat de inschrijving was gesloten bleek dat op deze avond 20 darters de weg naar 't Boerke in Rijen gevonden hadden die in 5 poules van 4 darters de posities in de winnaars- en verliezerspoule zouden gaan bekleden.

10 darters in de winnaarspoule en 10 in de verliezerspoule streden na de poulefase om de begeerde plaatsen in de respectievelijke finales en zetten de strijd voort in de knockout fase om de enveloppes voor de meeste 180scores en de enveloppe voor de hoogste finish.

In de verliezersfinale werden de punten van de darts geslepen door Dennis Offringa en Udo Breugel, in een gelijk opgaande strijd streden de darters om de ene na de andere leg in een finale die over 7 legs uitgevochten werd waarbij in de 7e en beslissende leg Dennis zijn darts nét iets gunstiger wist te plaatsen dan Udo, zodat hij zich aan het eind van de avond "de winnaar van de verliezers" mocht noemen.

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule werd op deze avond beslist in 1 leg van 1001 door Kevin Scheepers en Koen Vlaanderen, echter om in de stijl van het toernooi in Dublin te blijven - waarvan de halve finales ook op deze avond gespeeld werden - had de organisatie besloten om deze partij "dubbel in/dubbel uit" te laten spelen waarbij Koen zich de gelukkige mocht prijzen en de 3e plaats binnen wist te slepen.

De finale van de winnaarspoule werd een familie onderonsje omdat vader Jeroen en zoon Pim van Bijnen elkaar in deze finale zouden gaan bestrijden om te bepalen wie zich de winnaar van de avond mocht gaan noemen; of het nu kwam omdat Pim persé zijn vader wou verslaan, of omdat Jeroen zijn kruit al verschoten had in de halve finale, Pim wist de ene na de andere leg naar zich toe te halen en gunde zij vader slecht 1 leg, in een best of 11 versloeg hij zijn vader met 6-1.

Kevin Scheepers werd de winnaar van de enveloppe voor de hoogste finish van de avond(een score van 140) en hij moest de prijs om de meeste 180scores delen met Pim van Bijnen omdat beiden er in geslaagd waren om de maximale score 6x op het bord te brengen op deze avond.


Verslag 3e ronde dd 27-09-2019

Als druppels water tijdens een regenbui kwamen de deelnemers aan de 3e ronde van de Rijense Dart Ranking langs de inschrijftafel; individueel, met duo's, groepjes van 4 en nog een paar last-minut inschrijvingen totdat bij de indeling van de poules bleek dat we met 25 deelnemers in 6 poules zouden gaan strijden om de dagprijzen van deze avond.

Na de poule-fase doorlopen te hebben werd er door 13 darters in de winnaarspoule en 12 in de verliezerspoule gestreden om de finaleplaatsen aan het eind van de avond.

In de verliezerspoule werd om de titel "winnaar van de verliezers" gestreden door Roy van Bijnen en Ad Goossens waarbij de darts van Ad gunstiger vielen dan die van Roy en Ad zichzelf tot winnaar mocht uitroepen met een winst van 4-1.

De strijd om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule tussen de verliezende halve finalisten, Wessel Tempelaars en Jerom Vries, werd in één leg van 1001 gewonnen door Jerom, waarschijnlijk had Wessel zijn kruit al verschoten in zijn halve finale die op zich wel een finale leek te zijn bij het bekijken er van.

De finale in de winnaarspoule was ook op deze avond een partij waarbij de uiteindelijke winnaar tot op het laats alert moest blijven om de buit binnen te slepen; in een uitputtingsslag legden Ruzdija Hopic en Kevin Scheepers het vuur aan elkaars schenen om de tegenstander af te troeven, het ene moment vielen de darts van Ruzdija beter en andersom die van Kevin, uiteindelijk wist Ruzdija in de 11e en beslissende leg de winnende dubbel te gooien en zichzelf tot winnaar van de avond te kronen.

Als troostprijs kreeg Kevin naast de prijs voor de runner-up de enveloppe mee voor de hoogste finish van de avond met een score van 120, terwijl de prijs voor de meeste 180-scores verdeeld werd door de winnende finalisten van deze avond, Ruzdija Hopic en Ad Goossens, beide waren er in geslaagd om 4x de hoogste score op het bord te zetten.Verslag 2e ronde dd 13-09-2019


Als je op vrijdag de 13e een activiteit organiseerd weet je zeker dat je geen bijgelovige mensen op je toernooi kunt verwachten, maar hoeveel deelnemers er bij de inschrijftafel zullen gaan verschijnen kun je nooit écht inschatten, je kunt alleen hopen dat je een respectabel aantal deelnemers krijgt zodat je een mooie dartavond in elkaar kunt zetten.

Uiteindelijk bleek dat er 20 mensen de weg naar 't Boerke in Rijen hadden weten te vinden om de 2e ronde van de Rijense Dart Ranking gestalte te gaan geven.

In 5 poules van 4 deelnemers gingen de darters van start om te bepalen wie er in de winnaarspoule voor de grote prijzen mocht gaan strijden en wie er "veroordeeld" zouden gaan worden om te strijden in de verliezerspoule.

Met 10 deelnemers in de verliezerspoule en 10 deelnemers in de winnaarspoule werd in een knock out systeem bepaald wie er aan het eind van de avond de finales zouden gaan bereiken.

De finale in de verliezerspoule werd in een partij over 7 legs gestreden door Ad Goossens en Wesley van Mook, de "oudgediende" in de ranking (Ad Goossens) wist in een gestaag tempo de ene na de andere leg naar zich toe te trekken en won de partij met 4-1.

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule, 1 leg te starten met 1001, werd gespeeld door Antonio van Weerd en Theo van Heijningen waarbij de darts van Antonio nét iets beter vielen dan die van Theo zodat Antonio met een gevulde envelop terugkeerde naar Lage Zwaluwe.

De finale in de winnaarspoule was een zinderend gevecht tussen Pim van Bijnen en Kevin Scheepers, in een razend tempo werden de darts richting dartbord gegooid en wisten de darters elkaar het vuur danig aan de schenen te leggen, na een lichte voorsprong van Kevin greep Pim de macht in de strijd, hij wist echter niet te beletten dat Kevin een 11e en beslissende leg afdwong om de uiteindelijke winnaar te bepalen in deze finale, in deze leg wist Pim toch aan de winnende hand te blijven en uiteindelijk door de beslissende dubbel te plaatsen te winnen met 6-5.

Kevin ging aan het einde toch met een tevreden glimlach op zijn gezicht naar huis omdat hij in de avond en passant de hoogste finish had gegooid met een score van 120 en de meeste 180-scores op het bord geplaats had (9x).


Verslag 1e ronde dd vrijdag 30 augustus 2019


Het is altijd maar afwachten of er voldoende mensen gehoor gaan geven aan de uitnodiging om samen met de organisatie het nieuwe seizoen op te starten met de 1e ronde van de ranking; komen er alleen maar oudgedienden, zien we ook nieuwe gezichten aan de inschrijftafel, komen er mensen terug van de beslissing om af te haken op de toernooien?

Toen de stofwolken bij de inschrijftafel neergedaald waren bleek er van elk bovenstaand vermeld feit een klein beetje te zijn uitgekomen; bij het indelen van de poules bleken er 24 deelnemers de inschrijftafel gepasseerd te hebben die in 6 poules van 4 de posties in de winnaars- en verliezerspoule gingen bepalen.

Na de knock-out fase doorlopen te hebben bleek dat er 2 nieuwe gezichten in de ranking zich geplaats hadden voor de finale in de verliezerspoule, deze partij ging namelijk tussen Jessy Smits en Wesley van Mook, in een mooie gelijk opgaande strijd bleken de darts van Wesley uiteindelijk nét iets beter te vallen dan die van Jessy zodat hij uiteindelijk met de 1e prijs van de verliezerspoule er van door ging, terwijl Jessy zich met een iets minder gevulde envelop tevreden moest stellen.

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule ging tussen een oud-gediende en een darter die teruggekeerd was op de banen van onze ranking, deze partij werd namelijk, zoals altijd bij onze ranking, beslist in één leg van 1001 door Nico Steenbergen en Ruud van Kollenburg, waarbij Ruud zijn darts beter wist te plaatsen dan Nico en dus als winnaar uit deze partij naar voor kwam.

De finale in de winnaarspoule werd ook gespeeld door een oud-gediende en een tergekeerde darter op onze banen, in een partij die gespeeld werd in het format "best of 11" gaven Dennis Offringa en Pim van Bijen in eerste instantie elkaar geen duimbreed toe, de partij bleef in evenwicht tot aan de 9e leg, nadat de beide darters in een aantal beurten de beslissende dubbel gemist hadden sloeg Pim toe en trok deze leg naar zich toe, hierna leek het verzet bij Dennis gebroken en wist Pim zijn darts dusdanig te plaatsen dat hij zich de winnaar mocht noemen van de vetst gevulde envelop; dit was overigens niet de enige prijs voor Pim op deze avond omdat hij namelijk ook de hoogste finish wist te gooien met een score van 170 én gedurende de avond de meeste maal de maximale score van 180 op het bord wist te zetten, namelijk 10x op deze avond.


Verslag 20e ronde 7 juni 2019

De laatste avonden was het aantal deelnemers minder dan het gewenste aantal voor een interessant deelnemersveld qua aantal deelnemers, maar als dat gemis aan aantal gecompenseerd word door het niveau van de aanwezigen is dat gemis snel vergeten.

De laatste reguliere speelavond van dit seizoen werd gespeeld ddor 15 aanwezigen (uw organisator deed nog een vergeefs poging om de poules een gelijk aantal deelnemers te geven, hetgeen echter geen succes was)

Na de gespeelde partijen in de poule fase werden de deelnemers verdeeld over een winnaars- en verliezerspoule om uit te gaan maken wie er na de knock out rondes met de gevulde enveloppes huiswaarts zouden gaan keren.

De finale in de verliezerspoule werd op deze avond een partij tussen Rens van Bragt en Peter Pijpers, de eerstgenoemde had in deze partij het geluk meer aan zijn zijde en wist met een 4-0 eindresultaat zich op deze avond "de winnaar van de verliezers" te noemen.

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarsronde werd op deze avond gespeeld door Nico Steenbergen en Theo van Heijningen, eerstgenoemde wist zijn darts in deze partij beter te plaatsen dan zijn tegenstander en ging derhalve dus ook met de prijs voor de 3e plaats in de winnaarsronde naar huis.

De finale van de winnaarsronde was een zinderende partij darts tussen Patrick Meeus en Kevin Scheepers, Kevin (die zich voor de 4e maal op rij voor de finale had weten te plaatsen) zag in deze partij zijn tegenstander in de 2 eerste legs echter aan de winnende hand, hierna ging de partij gelijk op en wist Kevin met een uiterste inspanning een negende en beslissende leg af te dwingen om de uiteindelijke winnaar van deze avond te bepalen; op het laatste moment perste Kevin nog een 140 score uit zijn darts waardoor hij de mogelijkheden om een beslissende uitgooi te bereiken voor beide finalisten gelijk stelde, hierin was hij uiteindelijk de meest succesvolle en wist dus voor de 4e maal op rij zichzelf als winnaar te beschouwen van de avond, zij het dat deze laatste keer er meer energie voor nodig was dan voorgaande edities.

De hoogste finish op deze avond werd gegooid door Martijn Piree met een score van 141, tevens bracht Martijn de zekerheid dat hij winnaar werd van de stand in de meeste 180-scores aan het eind van het seizoen door er op deze avond 4 bij te gooien bij de 14 die hij al had staan in de stand.
Verslag 19e ronde 24 mei 2019


Soms is het net of een aantal darters hun krachten sparen voor de de finale avond, anderen hebben diverse items op hun agenda staan die niet genegeerd kunnen worden; kortom bij het samenstellen van de poules van de 19e ronde van de Rijense Dart Ranking bleek dat er maar 15 darters de inschrijftafel gepasseerd hadden.

Er werd besloten in 5 poules van 3 deelnemers te gaan darten die in een dubbele competitie zouden gaan bepalen welke 10 darters aan het eind van de avond om de gevulde enveloppes zouden gaan gooien.

Degenen die in de poule wedstrijden op de 3e plaats waren geeindigd speelden in een poule van 5 een competitie over best of 3 wie zich uiteindelijk "de winnaar van de verliezers" mocht gaan noemen op deze avond; bij het opmaken van de uitslagen in deze poule bleek dat Martin van Antwerpen hier de dikst gevulde enveloppe mee mocht nemen, terwijl Nico Steenbergen de 2e plaats in deze poule voor zich opeiste.

De 10 geplaatste darters in de winnaarspoule speelden in een knock out systeem om te bepalen wie er hier om de knikkers zou gaan spelen; de partij om de 3e en 4e plaats werd, zoals altijd in 1 leg vanaf 1001, op deze avond gespeeld door Patrick Meeus en Koen Vlaanderen, de eerstgenoemde wist in deze partij zijn darts nét iets beter te plaatsen en nam derhalve de prijs voor de 3e plaats in de winnaarspoule mee naar Belgie.

De finale was een mooie partij tussen een Rijense diehard in onze ranking en een deelnemer die slechts sinds een korte periode deel uitmaakt van ons deelnemersveld, maar in die korte tijd een aardige reputatie neergezet heeft; in een best of 9 streden Martijn Piree en Kevin Scheepers om de titel van de avond.

Kevin had vanavond diverse beslissende darts om uitgeschakeld te worden in de loop van de avond aan zich voorbij zien gaan, maar helaas profiteerden zijn tegestanders niet van de geboden situaties om hem van een finaleplaats te weerhouden, Martijn wist zich te plaatsen voor de finale door in zijn halve finale, en passant de hoogste finish van de avond te gooien met een score van 170, Patrick Meeus te verschalken.

Hoewel de uitslag van 5-2 in het voordeel van Kevin in deze finale doet vermoeden dat het een gemakkelijke partij voor hem was, was dit echter niet het geval; Martijn wist helaas geen gebruik te maken van de mindere beurten in de partij van Kevin en moest daarom op deze avond zijn meerdere erkennen in Kevin.

De 15 darters wisten gezamelijk 12 maal de hoogst mogelijke score op het bord te brengen, waarbij gezegd moet worden dat Kevin Scheepers een groot aandeel hierin had met 4x de hoogst haalbare score.
Verslag 18e ronde 10 mei 2019

Misschien omdat door het verschuiven van de speelavond de rondes elkaar te snel opvolgden, of het feit dat er die avond danwel de dag erna andere dartevenementen plaatsvonden; de reden dat er slechts 11 deelnemers zich gemeld hadden aan de inschrijftafel kon de pret echter niet bederven omdat er toch een dartavond georganiseerd kon worden met een hoog niveau aan de oche,

Bij het indelen van de poules (2 van 4 darters en 1 van 3) bleek dat poule c net zo goed de finaleronde had kunnen zijn, omdat deze poule bestond uit Patrick Meeus, Martijn Piree en Kevin Scheepers, helaas moest één van hen genoegen nemen met een plaats in de verliezerspoule later op de avond.

De hoge finishes bleven een beetje uit op deze avond, maar het feit dat er door 11 deelnemers in totaal 12 maal de maximale score van 180 op het bord gebracht werd verklaart toch het niveau van de avond en menig spannende partij om een plaats in de verliezers- danwel de winnaarspoule te verdienen.

De finale in de verliezerspoule was een partij tussen Patrick Meeus (degene uit "de poule des doods" in de poule fase die dus helaas tevreden moest zijn met een plaats in de verliezerspoule) en Rens van Bragt, de laatsgenoemde had wellicht zijn beste pijlen al gegooid op de avond omdat in een redelijk snelle partij Patrick de winst naar zich toetrok met een 4-1 eindresultaat.

De partij om de 3e en de 4e plaats in de winnaarspoule was een strijd tussen 2 topdarters uit Rijen, Dennis Offringa en Martijn Piree, waarbij de darts van laatstgenoemde beter vielen en zodoende hij met de prijs voor de 3e plaats in de winnaarspoule huiswaarts keerde.

De finale in de winnaarspoule werd helaas een eenzijdige strijd tussen Kevin Scheepers en Theo van Heijningen, laatsgenoemde had misschien zijn kruit al verschoten op de rest van de avond, of Kevin was in de finale misschien een niveau te hoog voor Theo, in een sneltreinvaart denderde Kevin naar een 5-0 overwinning in deze finale en gooide en passant ook nog eens de hoogste finish van de avond door één van de legs te winnen met een 120 score.
Verslag 17e ronde vrijdag 3 mei 2019


Omdat de geplande speelavond op vrijdag 26 april verschoven was in verband met koningsnacht, was het maar afwachten of er op deze avond voldoende darters de moeite zouden nemen om deel uit te maken van het deelnemersveld op deze speelavond van de 17e ronde van de Rijense Dart Ranking.

Terwijl ik de formulieren zocht om de poule-indeling te maken bleek dat er maar liefst 23 darters zich ingeschreven hadden voor deze ronde, waarbij er weer 5 nieuwkomers waren te noteren.

In 5 poules streden de darters om de indeling in de winnaars- danwel de verliezerspoule waar te maken om in de knockout-fase om de prijzen te gaan strijden en zover mogelijk te komen om in de prijzen te vallen.

De uiteindelijke finales beloofden interressante wedstrijden te worden gezien het redelijk hoge niveau van de deelnemers op deze avond, met darters uit hogere divisies van de regionale dartfederaties.

De wedstrijd om de winnaar van de verliezerspoule te bepalen leverde een finalepartij op tussen Peter Pijpers en Chris Barendse waarbij Peter de winst met een 4-2 uitslag binnen wist te halen.

De 3e en 4e plaats in de winnaarspoule werd beslist in 1 leg van 1001 welke gegooid werd in een partij tussen Mark van Gils en Theo van Heijningen, waarbij de darts van Mark nét iets beter vielen dan die van Theo en hij dus de enveloppe voor de 3e plaats in de winnaarspoule mee naar huis mocht nemene.

Zoals voorspeld werd de finale in de winnaarspoule het klapstuk van de avond waarin Patrick Meeus en Kevin Scheepers elkaar het vuur aan de schenen legden om met de dikst gevulde enveloppe huiswaarts te keren; tot aan de 4e leg ging de strijd gelijk op , maar daarna profiteerde Kevin van een paar missers gemaakt door Patrick en liep hij uit naar een 5-3 eindstand van deze finale.

Saillant detail te vermelden in deze partij is te vermelden dat de winnende darts van Kevin (een 150 finish, tr20/tr20/d15)tevens de hoogste finish van de avond werd, een prijs die hij overigens moest delen met Theo van Heijningen die deze score in de loop van de avond al op het bord had gezet.

Niet tevreden met deze 2 prijzen nam Kevin ook nog de enveloppe voor de meeste 180 scores mee naar huis door in de finale de 5e maal 180 op deze avond op het bord te zetten.

Verslag 16e ronde vrijdag 12 april 2019

Voor de 2e keer stonden de dartbanen opgesteld in de zaal bij onze nieuwe thuislocatie 't Boerke waar we voor de 3e keer in dit seizoen de rankingavond zouden gaan spelen.

Een voor een, in duo's en in kleine groepjes kwamen de deelnemers naar de inschrijftafel om zich te melden voor deze speelavond en bij het indelen van de poules bleek dat we in vier poules zouden gaan strijden met 17 deelnemers voordat we de schifting naar de winnaars- en verliezerspoule zouden gaan maken.

Met 9 deelnemers in de winnaarspoule en 8 in de verliezerspoule werd er toegewerkt naar de finalepartijen in de knock-out fase met uiteindelijk de navolgende personen in de finales.

In de finale van de verliezerspoule hadden we een "Gils onderonsje" met als deelnemers Peter Pijpers en Robbie de Bie die in een best of 7 gingen uitmaken wie zich de winnaar van de verliezers mocht gaan noemen op deze avond en uiteindelijk bleek Peter met 4-2 de sterkste in deze finale; Robbie ging echter op deze avond met 2 enveloppes naar huis omdat hij in de loop van de avond de hoogste finish op het bord had weten te brengen met een score van 157.

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule werd gespeeld door Dennis Offringa en Dirk van den Dries waarbij de eerstgenoemde als winnaar uit de strijd kwam.

De finale van de winnaarspoule was een zinderende gelijk opgaande strijd in een best of 9 tussen Patrick Meeus en Dennis de Brouwer, de finalisten gaven elkaar geen duimbreed de ruimte waardoor de partij over de volle 9 legs uitgespeeld moest gaan worden en uiteindelijk Dennis als winnaar uit de strijd zag komen met een 5-4 resultaat dus voor hem.

Verslag 15e ronde 29 maart 2019

Na een eerste avond bij onze nieuwe thuislocatie 't Boerke tijdens de 14e ronde van onze ranking, was het afwachten of het de deelnemers aan onze ranking dusdanig bevallen was dat het voor hen voor herhaling vatbaar was.

Binnendruppelend in de zaal waar de dartborden opgesteld stonden, omdat in het café de maandelijkse quiz plaatsvond, vonden uiteindelijk 16 darters zich terug in de poules die samengesteld waren nadat de inschrijfperiode verstreken was.

Met 4 poules van 4 darters werd dus gestreden om de plaatsen in de winnaarspoule en de verliezerspoule waar uiteindelijk in elke poule door 8 deelnemers de prijzen verdeeld zouden gaan worden.

De finale in de verliezerspoule was een strijd tussen vader en zoon, een wedstrijd die in vorige edities ook wel plaats gevonden had maar op deze avond met als deelnemers Johan en Wessel Tempelaars; in een partij over 7 legs bleek vader Johan op deze avond de sterkste van de 2 finalisten en haalde de buit binnen met een 4-1 uitslag.

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule, welke als altijd gestreden werd in 1 leg van 1001, werd op deze avond gestreden door Koen Vlaanderen en Patrick Meeus waarbij de darts van Patrick beter vielen dan die van Koen en dus eerstgenoemde met de gevulde envelop naar huis ging.

Door de schifting na de poule-fase en de partijen die daaruit voortkwamen had een van de finalisten in de winnaarspoule er bij wijze van spreken al 2 finales opzitten voordat hij aan de uiteindelijke finale in de winnaarspoule kon beginnen; Ruzdija Hopic had namelijk voordat hij aanlegde in de finale van de winnaarspoule tegen Dennis Offringa al af moete rekenen met respectievelijk Geraldo van Beckhoven en Patrick Meeus in de kwart- en halve finale.

In een in het begin gelijk opgaande strijd werd er door Ruzdija en Dennis in een partij over 9 legs gestreden om de dikst gevulde envelop van de avond en de eer om zich de winnaar van de avond te mogen noemen; echter toen Ruzdija wat gas bijgaf tijdens de partij en de darts van Dennis niet echt aankwamen waar hij ze gepland had was het pleit snel beslist en trok Ruzdija de winst met 5-2 naar zich toe.

Waar er op de avond slechts een paar keer een finish van 100+ te noteren viel, was Geraldo van Beckhoven degene die met een finish van 119 degene was die de envelop voor deze prijs mee naar huis nam.


Verslag 14e ronde 15 maart 2019

Vol verwachting klopt ons hart; een zin die je meestal ergens anders in het jaar hoort zeggen en zingen, maar de organisator van de Rijense Dart Ranking en Hans Glissenaar, eigenaar van 't Boerke, stonden in spanning af te wachten hoeveel darters er naar de nieuwe locatie van de Rijense Dart Ranking zouden gaan komen om deze ranking avond gestalte te geven.

Nadat alle deelnemers de inschrijving voldaan hadden en we verder konden gaan met het indelen van de poules, bleek dat er 20 darters aanwezig waren op deze avond, die in vijf poules van 4 deelnemers naar de knock-out fase toe gingen werken om de prijzen van de avond te verdelen.

Met 10 darters in de winnaarspoule en 10 in de verliezerspoule werd er toegewerkt naar de finales van de avond waarin uiteindelijk de sterkste darters, of zo u wilt diegene die het meest geluk hadden met hun darts, uit zouden gaan maken wie er met de gevulde enveloppes naar huis zouden keren.

In de verliezerspoule stonde in de finale Corné van Leent en Theo van Heiningen aan de oche, de laatstgenoemde had wellicht in de halve finale tegen de nummer 2 van de ranking, Erik van Loon, zijn kruit reeds verschoten en wist geen tegenstand van betekenis te bieden aan Corné van Leent die een partij van best of 7 om wist te zetten in een winst van 4-1.

De partij om de 3e en de 4e plaats in de winnaarspoule werd in 1 leg van 1001 de prooi van Ad Goossens die zijn darts beter wist te plaatsen in deze partij tegen Bart van Gorkum; laatstgenoemde ging echter niet met lege handen naar huis omdat hij in de loop van de avond de meeste 180-scores gegooid had (3x), een prijs die hij helaas echter moest delen met Ad Goossens die het presteerde in de partij om de 3e en 4e plaats zijn derde 180-score te gooien.

De finale van de winnaarspoule was een gelijk opgaande strijd in een best of 9 tussen Ruzdija Hopic en Sam van Gerwen, Ruzdija knokte zich met ferme klappen terug naar een 4-4 gelijke stand na een achterstand met 4-2, zodat een negende en laatste leg de uiteindelijke winnaar aan moest gaan wijzen; in deze laatste leg vielen de darts van Ruzdija nét iets gunstiger dan die van Sam zodat Ruzdija met de dikst gevulde enveloppe naar huis ging, ook nam Ruzdija de prijs voor de hoogste finish mee naar huis door in de loop van de van de avond een finish van 156 op het bord te zetten.Verslag 13e ronde 1 maart 2019


Terwijl menigeen zich vanaf deze avond tot aan dinsdagavond voor aswoensdag in het carnavalsgedruis ging storten, stonden er op deze speelavond na de inschrijfperiode 12 deelnemers aan de oche van de dartbanen bij the Factory om deze 13e ronde van de Rijense Dart Ranking gestalte te geven.

In 3 poules van 4 darters gingen zij met elkaar de strijd aan om uit te maken wie de prijzen in de winnaars- danwel in de verliezerspoule zouden gaan verdelen in de loop van de avond.

Na het spelen van de partijen in de poulefase en die in de knock out fase waren de kaarten geschud en de deelnemers aan de diverse finales bekend.

In de verliezerspoule werd de finale gespeeld door Kevin van Laarhoven en Kay de Vos, eerstgenoemde wist in een finale welke gespeeld werd in een best of 7 met 4-1 te winnen van Kay.

De strijd om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule werd als vanouds in één leg van 1001 gespeeld door Ad Goossens en Theo van Heijningen waarbij de darts van Ad beter vielen dan die van Theo, zodat eerstgenoemde zich mocht melden voor het in ontvangst nemen van een gevulde envelop.

De Finale van de winnaarspoule was een aardige partij over 9 legs die gestreden werd door Patrick Meeus en Sam van Gerwen, waarbij aan het eind van de partij Patrick een maatje te groot bleek voor Sam en Patrick met 5-2 uitgeroepen werd tot de winnaar van de avond.

In de loop van de avond werd er slechts 1 honderd+ finish gegooid en zodoende mocht Dylan Godschalk de prijs voor de hoogte finish in ontvangst komen nemen met een score van 115.
Verslag 12e ronde 8 februari 2019

Als je aan het begin van het seizoen een toernooiagenda maakt, krijg je altijd te maken met activiteiteiten die elkaar begrenzen, zoals bijvoorbeeld een avondje NAC dat de één belangrijker vind dan een dartavond, of de avonddienst die gedraaid moet worden op het werk, of in een agendafrequentie van 1 dartavond per 14 dagen ineens 2 avonden binnen 14 dagen wat dan ook weer niet uitkomt in ieders agenda.

Kortom, je bent altijd afhankelijk van allerlei factoren die bepalen hoeveel deelnemers de inschrijftafel zullen gaan passeren op de door jou geplande speelavond.

Bij het uitzoeken hoe de deelnemers aan deze 12e ronde van onze Rijense Dart Ranking in te delen in poules, bleken er 14 darters afgekomen te zijn op de uitnodiging voor deze avond; in 2 poules van 4 deelnemers en 2 van 3 deelnemers (die een dubbele competitie gingen gooien) werd er naar de knock-out fase toe gewerkt.

Na de poulefase werden de deelnemers ingedeeld in een winnaarspoule met 8 deelnemers en een verliezerspoule met de overige 6 deelnemers, hierna werd in de knock-out fase uitgemaakt welke darters er in de beslissende finales de prijzen zouden gaan verdelen.

De finale in de verliezerspoule was een partij over 7 legs tussen Corné van den Ouweland en Manello Donders, terwijl Manello in de scores zijn tegenstander goed bij kon houden, vielen zijn darts telkens verkeerd als het op het uitgooien van de leg aan kwam, hierdoor kwam er een 4-0 uitslag naar voren die daarmee een ietwat vertekend beeld van de finalepartij in de verliezerspoule gaf; desalnietemin was Corné de gelukkige winnaar van deze finale.

De wedstrijd om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule werd in één leg van 1001 de prooi van Ad Goossens, die zijn darts in deze partij beter wist te plaatsen dan Geraldo van Beckhoven.

De finale in de winnaarspoule werd een herhaling van de finale van 11e ronde, echter met het verschil dat Ruzdija Hopic deze avond beter tegenstand wist te bieden aan de scores van Jimmy van Schie; in een spannende strijd met wisselend succes voor beide darters ging het tot de 9e en beslissende leg voor er bepaald kon gaan worden wie er met de dikst gevulde enveloppe huiswaarts zou gaan keren, deze avond was Ruzdija de sterkste van de twee en wist deze finale met een winst van 5-4 af te sluiten.

De hoogste finish van deze avond was voor Patrick Meeus met een score van 156 die daarmee helaas Kees van Gool aftroefde die verrassend een finish van 147 op het bord had weten te brengen.


1e plaats winnaarsronderunner-up winnaarsronde


3e plaats winnaarsronde


runner-up verliezerspoule


winnaar verliezerspouleVerslag 11 ronde 1 februari 2019

Terwijl er op de Dutch Open in Assen zo ongeveer 6000 inschrijvingen waren, stokte de inschrijvingen bij deze 11e rankingavond van het lopende seizoen de teller bij 19 deelnemers; toch een leuk deelnemersveld voor een gezellige dartavond.

Ingedeeld in 4 poules van 4 deelnemers en 1 van 3 (die een dubbele competitie afwerkten) werd er gestreden om de verdeling in de winnaars- en verliezerspoule, waarin bepaald zou worden wie er aan het eind van deavond met de gevulde enveloppes huiswaarts zouden gaan keren.

Nadat de stofwolken van de knockout wedstrijden opgetrokken waren kon er bekend gemaakt worden wie er in de finale partijen om de te verdienen prijzen zouden gaan strijden.

In de verliezerspoule ging de strijd tussen twee youngsters, de deelnemers aan deze partij waren namelijk Wessel Tempelaars en Kevin van Laarhoven, zeer aan elkaar gewaagd en strijdbaar tot aan de laatste dubbel gaven deze twee elkaar maar weinig toe, aan het eind bleek Wessel zijn darts het beste geplaatst te hebben en kon zich met 4-3 de winnaar noemen van deze partij,

In de winnaarspoule werd de partij om de 3e en 4e plaats gestreden door Sam van Gerwen en Ad Goossens en ook hier ging de winst naar de jongste van de twee en was Sam dus de gelukkige met een gevulde envelop.

De finale in de winnaarspoule ging tussen twee toppers van het deelnemersveld, namelijk tussen Jimmy van Schie en Ruzdija Hopic; de laatstgenoemde had al een "finale" gestreden in de kwartfinalepartij tegen Patrick Meeus hetgeen ietwat naar voren kwam in deze finale; Jimmy scoorde de ene na de andere 100+ , terwijl deze bij de worpen van Ruzdija achter bleven waardoor hij helaas constant achter de feiten aanliep en dus de zege in deze finale aan Jimmy moest laten met een uitslag van 5-2.

Als schrale troost kreeg Ruzdija naast de prijs voor de 2e plaats in de winnaarspoule ook de prijs voor de hoogste finish mee naar huis omdat hij in de loop van de avond een finish van 126 op het bord had weten te brengen.


1e plaats winnaarspoule


runner-up winnaarspoule


3e plaats winnaarspoule


winnaar verliezerspoule


runner-up verliezerspoule


Hoogste finish 11e ronde rdr
Verslag 10e ronde vrijdag 18 januari 2019

Omdat de 9e ronde helaas vervallen was door omstandigheden, was deze ronde de eerste rankingavond in 2019 en in spanning werd er door de organisatie afgewacht hoeveel deelnemers er op deze avond aan de inschrijftafel zouden verschijnen.

bij de indeling van de deelnemers in poules bleek dat er 21 deelnemers aan de oche zouden verschijnen, verdeeld in 4 poules van 4 en een van 5 darters die uit zouden gaan maken wie er aan het eind van de avond de prijzen in de verliezers- en in de winnaarspoule zouden gaan verdelen.

Nadat het stof van de knock-out partijen was opgetrokken waren de finalisten aangekomen bij de 3 belangrijke wedstrijden aan het eind van de avond.

De finale van de verliezerspoule was een spannende partij tussen Nico Steenbergen en Corné van den Ouweland waarbij de laatstgenoemde als winnaar uit de strijd naar voren kwam.

De wedstrijd om de 3e en 4e plaats in de winnaarsronde ging zoals vanouds in één leg van 1001 tussen Patrick Meeus en Roy van Bijnen en hier werd de eerstgenoemde als winnaar bekroond.

De finalepartij in de winnaarspoule was een strijd tussen Erik van Loon en Ruzdija Hopic, in een gelijk opgaande strijd waarbij beide deelnemers elkaar het vuur aan de schenen legden en elkaar geregeld aftroevden, was pas na het spelen van de negende en beslissende leg duidelijk wie zijn darts dusdanig wist te plaatsen dat hij zich de winnaar van de avond mocht benoemen, in dit geval was dat Ruzdija Hopic.

De Hoogste finish op deze avond werd met een score van 116 verzorgd door Johan Tempelaars, terwijl Ricardo Donders de prijs voor de meest gegooide 180ers met het gooien van 2x deze score mee naar huis mocht nemen.


1e plaats winnaarspoule


runner-up winnaarspoule


Winnaar verliezerspoule


runner-up verliezerspoule


winnaar hoogste finish


winnaar meeste 180-ers


Verslag 8e ronde Rijense Dart Ranking

Ondanks alle kerstbijeenkomsten op het werk danwel andere gelegenheden waar de reguliere deelnemers aan onze ranking komen, waren er toch nog 17 darters die zich ingeschreven hadden op deze speelavond.

om het spelbeeld interressant te houden waren de deelnemers ingedeeld in 5 poules (2 van 4 deelnemers en 3 van 3 deelnemers waarbij de poules van 3 een dubbele competitie speelden).

Nadat de stofwolken van de wedstrijden in de poulefase opgetrokken waren kon opgemaakt worden welke 10 deelnemers er in de winnaarspoule zouden komen en welke 7 er in de veliezerspoule de avond af zouden gaan maken.

In de finale van de verliezerspoule troffen Ruzdija Hopic en Dylan Godschalk elkaar als tegenstanders waarbij in een partij over 7 legs bleek dat de strijd snel gestreden was omdat de darts van Ruzdija beter vielen dan die van Dylan en met een winst van 4-0 wist Ruzdija beslag te leggen op de eer om zich de winnaar van de verliezers te noemen.

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarsronde ging tussen Johan Tempelaars en Peter Pijpers waarbij Johan zijn darts beter wist te plaatsen dan Peter waardoor hij dus zich de 3e plaats in de winnaarspoule toeeigende; Peter ging toch niet helemaal met lege handen naar huis omdat hij in de loop van de avond de hoogste finish op het bord had weten te brengen met een score van 158.

De finale van de winnaarspoule was een strijd tussen een oudgediende in het spelersveld en een nieuw gezicht op onze ranking, de prijzen in deze finale zouden verdeeld gaan worden tussen Joey Schmitz en Erik van Manen.

In een partij over 9 legs duurde het even tot Joey zijn darts zo kon plaatsen dat hij een leg binnen kon halen, maar verder was het een eenzijdige strijd, simpel omdat de darts van Erik beter vielen dan die van Joey en daardoor eiste Erik de rol van winnaar op met een 5-1 uitslag van deze partij.


Winnaar 8e ronde


finalisten winnaarspoule 8e ronde rdr


3e plaats winnaarspoule 8e ronde rdr


Winnaar verliezerspoule 8e ronde rdr


Runner-up verliezerspoule 8e ronde rdr


Verslag 7e ronde 7 december 2018

In afwachting van de inschrijvingen een rondje langs de dartborden gemaakt om te kijken hoe de conditie er voor stond; terwijl ik daar mee bezig was kwamen de eerste dartliefhebbers reeds binnen en toen de inschrijftafel door de organisator geinstalleerd was konden de eersten die zich gemeld hadden zich inschrijven.

Oude getrouwe gezichten, darters die voor een tweede bezoek kwamen omdat het de eerste keer goed bevallen was en zowaar weer een zestal nieuwe dartliefhebbers die de dartbanen van the Factory kwamen bezoeken om samen met ons de 7e ronde van de Rijense Dart Ranking te gaan spelen.

Bij de pouleindeling bleek dat er 23 deelnemers ingedeeld moesten gaan worden die uiteindelijk in 5 poules van 4 en 1 van 3 darters de plaatsen in de knockout-fase gingen bepalen; wie zouden er in de winnaarspoule en wie in de verliezerspoule belanden?

Gaandeweg de speelavond bleek dat het niveau op deze avond redelijk hoog was en iedereen zette zijn beste beentje voor om aan het eind van de avond om de prijzen te mogen gaan strijden.

In de verliezerspoule werd de finale na de partijen in de knockout-fase gespeeld door een tweetal oudgedienden van de ranking, in een zinderend gevecht over de volledige 7 legs, waarin beide darters elkaar probeerden de loef af te steken bleek uiteindelijk Rens van Bragt zijn darts beter geplaatst te hebben dan Patrick Meeus.

De partij om de 3e plaats in de winnaarspoule werd een partij, die als vanouds gestreden word in 1 leg van 1001, tussen een bekend gezicht van vorig jaar en een van de nieuwkomers; O'Brian van de Berg en Sam van Gerwen speelden om de laagste prijs die te verdienen was in de winnaarspoule waarbij Sam als winnaar uit de bus kwam.

De Finale van de winnaarspoule werd een partij tussen een deelnemer die het hele seizoen al goed staat te presteren in de ranking en een van de nieuwe gezichten bij de ranking; Erik van Loon en Timo van den Elshout gingen de strijd aan om de grootste enveloppe van de avond.

Helaas voor Erik bleken zijn darts meerdere keren niet in het bord te komen op de plaatsen die hij gewenst had en met een 5-1 winst ging Timo met de eer strijken om zich de winnaar van de avond te mogen noemen.

De prijs voor de hoogste finish was met een score van 130 op deze avond voor Dylan Godschalk en de prijs voor de meeste 180 scores moest op deze avond verdeeld worden door O'Brian van de Berg en Roger Janssen die beiden 3 maal de hoogst bereikbare score op het dartbord hadden weten te brengen.

1e plaats winnaarspoule


runner-up winnaarspoule


3e plaats winnaarspoule


winnaar verliezerspoule


runner-up verliezerspoule


Hoogste finish van de avondVerslag 6e ronde ; 23 november 2018


Als je in Oosterhout aan het zoeken bent om een avond gezellig te darten en je kunt voor de vrijdagavond zo een twee drie niets vinden, ga je verder zoeken en kom je uit op de rankingavond van de Rijense Dart Ranking die in the Factory in Rijen hun 6e ronde organiseerde.

En zo belandde een groepje Oosterhoutse dartliefhebbers in Rijen bij de inschrijftafel van de Rijense Dart Ranking om deel te nemen aan de 6e ronde van het lopende seizoen.

Toen het moment aangebroken was om de inschrijvingen te sluiten en het samenstellen van de poules te starten bleek dat er 15 deelnemers zich ingeschreven hadden, een leuke groep dartliefhebbers bestaande uit bekende en onbekende gezichten; zo te zien waren er genoeg nieuwe deelnemers gekomen om de gaten in het deelnemersveld op te vullen die onstaan waren op het moment dat reguliere deelnemers een adempauze ingelast hadden, danwel besloten hadden hun dartkunsten elders te vertonen.

In 3 poules van 5 darters werd er gestreden om uit te maken welke 9 darters er in de winnaarspoule om de prijzen zouden gaan strijden en welke 6 darters naar de verliezerspoule verwezen zouden worden.

Na de knockout-fase werd de balans opgemaakt welke darters er om de gevulde enveloppes zouden gaan strijden; hierbij bleek dat de nieuwkomers niet alleen gekomen waren om het deelnemersveld een vollere aanblik te geven, meerdere van hen streden mee om de eindprijzen.

Zo kwamen we in de finale van de verliezerspoule Johan Tempelaars tegen die als tegenstander Mark van Gool aantrof, helaas voor Mark vielen zijn darts beter en wist Johan met een 4-1 eindresultaat de winst naar zich toe te halen.

In de partij om de 3e en 4e plaats van de winnaarspoule werd om de enveloppe uit de prijzenpot gestreden door Martin Out en Wessel Tempelaars, waarbij Martin zijn darts dusdanig goed plaatste dat hij aan het eind van de avond de enveloppe voor de 3e plaats op mocht komen halen; Wessel ging overigens niet met lege handen naar huis omdat hij in de loop van de avond de hoogste finish had weten te scoren met een finish van 117.

De grand finale ging tussen 2 oudgedienden in de ranking; Robbie de Bie en Patrick Meeus, in een partij over 9 legs probeerden zij elkaar het vuur aan de schenen te leggen en er met de winst van door te gaan, helaas voor Robbie was dit iets te hoog gegrepen en moest hij toezien hoe Patrick met 5-1 de grootste winnaar van de avond was.


Hoogste finish van de avond door Wessel Tempelaars


runner-up verliezerspoule , Mark van Gool


Winnaar verliezerspoule, Johan Tempelaars3e plaats winnaarspoule, Martin Out


Runner-up winnaarspoule, Robbie de Bie


1e plaats winnaarspoule, Patrick MeeusVerslag 5e ronde : 9 november 2018


De Rijense Dart Ranking, een ranking waarvan de speelavonden in het verleden door 30 tot 40 deelnemers of meer bezocht werden; nu haalden we de laatste tijd die aantallen allang niet meer, maar toen ik op het moment dat de tijd om in te schrijven op de speelavond van de 5e ronde van het nu lopende seizoen naar het aantal deelnemers dat ingeschreven had en zich warm stond te gooien keek kwam ik niet verder dan 6 personen.

Ondanks alle tijd en energie die er door de organisator ingestoken word om de Rijense Dart Ranking overeind te houden en een interressant evenement op de dartkalender van de regio te houden, werd dit op deze speelavond slechts beloond door de aanwezigheid van 6 deelnemers die de weg gevonden hadden naar de banen van the Factory in Rijen.

Maar zoals zo vaak gezegd is het glas eerder halfvol dan halfleeg en zocht de organisator van de Rijense Dart Ranking naar een format om het enthousiasme van de ingeschreven darters toch te belonen met een toernooi; ze waren immers gekomen om hun dartkunsten ten toon te spreiden.

Ondanks het kleine deelnemersaantal werd er gestreden om elk te behalen resultaat en werd er getracht elkaar af te troeven in scores en finishes om uiteindelijk in de finales te belanden waarin de meeste punten behaald konden worden, die meetellen in de rankingstand en toch , zij het bescheiden, een gevulde enveloppe mee naar huis te kunnen nemen.

De finale van de verliezers was een strijd tussen Theo van Heijningen en Kees van Gool, helaas had laatstgenoemde zijn kruit blijkbaar al verschoten in de voorgaande partijen want hij moest in een wedstrijd over 7 legs zijn meerdere erkennen in Theo die Kees met een score van 4-0 aan de kant zette.

De partij om de 3e en 4e plaats van de avond ging tussen Koen Vlaanderen en Patrick Meeus, laatstgenoemde wist hierbij de 3e plaats voor zich op te eisen, Koen ging toch niet met lege handen naar huis omdat hij in de loop van de avond in een leg de hoogste finish gegooid had met een score van 108.

De finale van de avond was een Rijens onderonsje tussen Erik van Loon en Martijn Piree, waarbij de laatste dus voor de 3e maal op rij de finale bereikte op de speelavond; helaas dreigt Martijn de eeuwige tweede te worden op de speelavonden want ook tegen Erik moest hij het onderspit delven, weliswaar met een eindstand van 5-3 in een wedstrijd over 9 legs, maar toch.


1e plaats 5e ronderunner-up 5e ronde


winnaar van de verliezers


runner-up bij de verliezers


hoogste finish van de avond

26 oktober 2018

Verslag 4e ronde Rijense Dart Ranking

Altijd spannend om te zien hoeveel deelnemers binnenkomen op de georganiseerde rankingavonden, zeker als je weet dat er op dezelfde avond op diverse andere lokaties ook toernooien georganiseerd worden.

Komen er genoeg deelnemers om een interessante avond te organiseren?

Zitten er wellicht weer nieuwe gezichten tussen de deelnemers en komen er wellicht mensen die je al een tijdje niet meer gezien hebt?

Bij het indelen van de poules bleken er deze avond 13 deelnemers zich ingeschreven te hebben, die in 3 poules gingen uitmaken wie in welke knock-out poule terecht zouden gaan komen, verliezers- of winnaarspoule.

na de poulewedstrijden gingen we met 7 deelnemers de winnaarsronde in en met 6 deelnemers de verliezersronde,

de finale in de verliezersronde was deze avond weer eens een treffen tussen een deelnemers uit Gilze en een uit Rijen, de finale werd gespeeld in een best of 7 tussen Peter Pijpers en Koen Vlaanderen waarbij laatstgenoemde helaas de eer aan Peter Pijpers moest laten.

de wedstrijd om de 3e en vierde plaats in de winnaarspoule ging tussen Robbie de Bie en Ruzdija Hopic, zoals altijd in één leg van 1001, waarbij ook hier de prijs naar Gilze ging in de vorm van winnaar Robbie de Bie.

Ook op deze avond had Martijn Piree zich in de fiale van de winnaarspoule weten te spelen, deze avond trof hij daar Patrick Meeus als tegenstander, ook op deze avond moest Martijn helaas zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander in de finale, hoewel deze harder zijn best moest doen om dit te bereiken; in een spannende westrijd die op het scherpst van de mes werd bestreden wist Patrick de partij van best of 9 met een 5-4 winst af te sluiten.

Patrick Meeus wist ook op deze avond de hoogste finish te gooien, een van zijn gespeelde legs wist hij met een score van 167 te beeindigen.


Hoogste finish 4e ronde


runner-up verliezerspoule 4e ronde


winnaar verliezerspoule 4e ronde


3e plaats winnaarspoule 4e ronde


runner-up winnaarsronde 4e ronde


1e plaats winnaarspoule 4e ronde


12 oktober 2018

Verslag 3e ronde Rijense Dart Ranking

Gezien de inschrijvingen van de voorgaande rondes hoefde de organisatie niet te wanhopen toen er rond kwart voor acht nog maar een paar man stonden in te gooien op de banen van the Factory aan de Ericsonstraat te Rijen.

Bij het indelen van de poules bleken er toch nog 15 deelnemers de weg gevonden te hebben naar de Rijense Dart Ranking en konden we beginnen aan weer een gezellige dartavond.

Na zoals vanouds de poulefase en de knockout rondes kwam het moment op de avond dat wij ons klaar gingen maken voor de finales.

In de verliezerspoule was deze finale een geheel Rijense aangelegenheid met als deelnemers Richard van Noije en Thomas Balk; laatsgenoemde had blijkbaar zijn kruit al verschoten gedurende de avond omdat Richard van Noije met speels gemak de zege in deze finale naar zich toe trok, uitslag 4-0 voor Richard.

De strijd om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule ging tussen Ruzdija Hopic en Patrick Meeus; eerstgenoemde had in de halve finale al een finalewaardige strijd geleverd tegen Jeroen van Bijnen in een best of 7 die tot aan de laatste dubbel werd gestreden om de winnaar te bepalen, in deze strijd over één leg van 1001 werd Patrick de winnaar.

De Finale in de winnaarspoule had ook een Rijense deelnemer in de persoon van Martijn Piree die tegen Jeroen van Bijnen uit moest gaan maken wie uiteindelijk met de dikst gevulde enveloppe huiswaarts zou gaan keren.

Helaas wist Martijn in deze finale slechts 1 leg naar zich toe te trekken, de finale bereiken is mooi , maar Jeroen was blijkbaar een maatje te groot en hij werd met 5-1 de winnaar in deze finale.


1e plaats winnaarspoule


winnaar verliezerspoule
28 september 2018

Verslag 2e ronde Rijense Dart Ranking

De verwachtingen waren gespannen op deze vrijdagavond; zouden er meer deelnemers zijn dan op de eerste avond 14 dagen geleden? Of was de belangstelling voor andere dart- en overige evenementen interessanter?

Uiteindelijk bleek bij het indelen van de poules dat er 17 man waren, die in 4 poules uit zouden gaan maken hoe gaandeweg de avond in de knockout fase de prijzen verdeeld zouden gaan worden.

Opvallend waren een aantal helemaal nieuwe gezichten, die bij navraag uit Waalwijk en 's-Hertogenbosch kwamen en onze promotie van de de Rijense Dart Ranking gelezen hadden op FB pagina's van vrienden van hen.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en zeker op een dartevenement als de rankingavonden van de Rijense Dart Ranking waar iedereen welkom is, ongeacht het niveau van de darter, aangezien het plezier in de sport bij ons voorop staat.

Na alle schiftingen in de poules en knockout fase was het tijd om de finalisten naar de oche te roepen.

In de verliezerspoule ging de finale tussen Pim van Bijnen en Erik van Loon, Erik moest nu een andere van Bijnen in de finale weten te verschalken dan in de vorige ronde maar had deze minder geluk in zijn 2e finale van dit seizoen; Pim wist zijn darts beter te plaatsen en met een 4-2 overwinning werd hij de winnaar van de verliezers op deze avond.

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule was een strijd tussen Dennis Offringa en Bart van Gorkum, hoewel de eerstgenoemde liever in de finale had gestaan wist hij toch deze partij winnend af te sluiten om toch met een gevulde enveloppe naar huis te keren.

De finale in de winnaarspoule was een partij tussen een oude bekende, Ruzdija Hopic, en een nieuw gezicht in het deelnemersveld, Corné van Leent; in een gestadig tempo wist Ruzdija de ene na de andere leg naar zich toe te halen terwijl ook Corné zijn duit in het zakje deed, maar uiteindelijk wist Ruzdija toch aan het langste eind te trekken en de partij winnend met 5-2 af te sluiten.

Al bij al weer een geslaagde avond, waarop iedereen weer van zijn sportprestaties had genoten en die zoals altijd weer goed verzorgd was door het personeel van the Factory die ons op tijd voorzagen van een drankje en een hapje om de sfeer goed te houden.1e plaats winnaarspoule


Winnaar van de verliezerspoule


14 september 2018

Verslag 1e ronde Rijense Dart Ranking

Na een schuchtere eerste melding van de eerste deelnemer van de avond druppelde de inschrijvingen binnen als waterdruppels uit een lekkende kraan, alleen of in tweetallen meldden zij zich aan de inschrijftafel om deel te nemen aan de eerste ronde van het nieuwe seizoen.

Bij het indelen van de poules bleek dat er in totaal 15 deelnemers aanwezig waren , die in 3 poules van 5 darters uit zouden gaan maken wie in de winnaars- danwel de verliezersronde zouden gaan spelen.

Na de poules werd er door 9 darters in de winnaarsronde bepaalt wie er uiteindelijk met de dikst gevulde enveloppe naar huis zou gaan en 6 darters speelden in de verliezersronde voor de prijzen die daar waren te verdienen.

In de verliezersronde ging de finale uiteindelijk tussen Peter van Mouwerik en Martin van Antwerpen, waarbij de eerstgenoemde de winst wist te pakken, een uitslag van 4-1 in een partij die gespeeld werd in een "best of seven".

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarsronde ging tussen Pim van Bijnen en Koen Vlaanderen, deze partij werd gespeeld in één leg over 1001 punten en Pim wist uiteindelijk de winnende dubbel eerder te plaatsen dan Koen.

De finale in de winnaarsronde was een spannende pot tussen Erik van Loon en Jeroen van Bijnen, terwijl Erik zijn T-shirt steeds donkerder werd van het zweet wist hij de ene na de andere leg winnend af te sluiten, Jeroen sloop in de loop van de wedstrijd nog iets dichterbij, maar uiteindelijk wist Erik in de achtste leg van de partij die gespeeld werd in een "best of nine" de winst met 5-3 naar zich toe te trekken.

Er werd in totaal 10x de maximale score van 180 gegooid op deze avond, waarbij er 2 spelers waren die dit 2x wisten te presteren (Peter van Mouwerik en Theo van Heijningen), de hoogste finish werd op het bord gezet door Koen Vlaanderen met een score van 130.

1e plaats winnaarsronde 14-09-2018

Prijzenpot seizoen 2018/2019


Het inschrijfgeld gaat als volgt verdeeld worden:

per inschrijving van € 8,-- gaat de verdeling als volgt:

€ 5,-- naar de prijzenpot van de speelavond

(een geldbedrag voor de plaatsen 1 t/m 3 winnaarsronde; een geldbedrag voor de plaatsen 1/2 verliezersronde)

€ 2,-- naar de prijzenpot van de finaleavond

€ 0,50 naar de prijzenpot voor de hoogste 16 in de rankingstand

€ 0,25 naar de prijzenpot voor de hoogste finish aan het eind van het seizoen

€ 0,25 naar de prijzenpot voor diegene die aan het eind van het seizoen de meeste 180-scores heeft gegooid

Ik hoop dat ik op deze manier samen met de deelnemers aan de ranking in dit seizoen een aantrekkelijke prijzenpot op kan bouwen en dat we een goed seizoen 2018/2019 gaan beleven.
Vrijdag 22 juni 2018

Alleen maar winnaars op sfeervolle finaleavond seizoen 2017-2018.

Blij verraste gezichten bij het melden aan de wedstrijdtafel van de eerste 16 geplaatste deelnemers aan de ranking, dit omdat zij de enverloppe die zij door hun plaatsing bereikt hadden in het seizoen meteen bij binnenkomst uitgereikt werd.

Nog meer blij verraste gezichten bij de mededeling dat op deze finaleavond geen inschrijfgeld betaald behoefde te worden, er was alleen maar geld te verdienen door de deelnemers aan de finale avond van de Rijense Dart Ranking.

Van de geplaatse 24 deelnemers aan de ranking gedurende het seizoen waren een aantal afzeggingen gekomen en met een paar invitaties van mensen die naar de mening van de organisatie in aanmerking kwamen om de opengevallen plaatsen in te vullen, stonden er aan het begin van de avond 22 darters aan de oche om in 6 poules uit te maken wie om de grotere prijzen in de winnaarsronde en om de troostprijzen in de verliezersronde zouden gaan strijden.

Na de poules werd er gestreden in de knockoutfase om de gevulde enveloppen, waarbij gezegd moet worden dat er voor elke van de 22 deelnemers een prijs aanwezig was, weliswaar de ene enveloppe beter gevuld dan de andere, maar het lag aan de eigen prestaties hoe dik gevuld de enveloppe was die elke deelnemer mee naar huis nam.

In de finale van de verliezerspoule werd gestreden door 2 deelnemers uit Rijen omdat nadat de partijen gestreden waren deze twee deelnemers in de verliezerspoule overbleven als de 2 sterksten die uit zouden gaan maken wie zich winnaar mocht gaan noemen van de verliezers; Gijs Jacobs en Thomas Balk maakten uit wie er deze finale winnend af zou gaan sluiten en aan het eind bleek dat Gijs in een best of 7 de uiteindelijke winst naar zich toe had getrokken met 4-2.

De partij om de 3e en 4e plaats was een clash tussen een darter uit Rijen en een uit Gilze waarbij aan het einde van de partij welke bestond uit 1 leg te beginnen bij de stand van 1001 Erik van loon de uiteindelijke te scoren dubbel beter wist te vinden dan Peter Pijpers.

De finale van de winnaarspoule was een Nederland - Belgie ontmoeting tussen Jeroen van Bijnen en Jorgen Aerts, hier werd gestreden om de winst in een best of 9; uiteindelijk was Jeroen met 5-2 te sterk voor Jorgen en ging hij met de dikst gevulde enveloppe naar huis, terwijl hij en passant ook nog de prijs voor de meeste 180-scores mee naar huis nam door in de loop van de avond deze score 5x te gooien.

De hoogste finish werd in de loop van de avond gegooid door Koen Vlaanderen welke een van de legs wist te beeindigen met een score van 120.Winnaar finale seizoen 2017-2018Runner-up winnaarspoule finale 2017-20183e plaats winnaarsronde finale 2017-2018W5 tot en met w8 finaleavond 2017-2018w9 tot en w12 finale 2017 - 2018winnaar verliezerpoule finale 2017 -2018runner - up verliezerspoule finale 2017 - 20183e plaats verliezerspoule finale 2017 -2018V5 tot en met V8 finale 2017 - 2018Plaats 10 verliezersronde finale 2017 - 2018meeste 180-scores finale 2017 - 2018
Vrijdag 1 juni 2018

Na een paar rankingavonden met een minimale bezetting gespeeld te hebben, was de verwachting dat er op deze avond meer deelnemers aan de oche zouden verschijnen om de 19e ronde van de Rijense Dart Ranking te gaan spelen.

Uiteindelijk bleken bij het indelen van de poules dat er 22 deelnemers de inschrijftafel gepasseerd waren waaronder toch weer een paar nieuwe gezichten die eens kwamen kijken of het écht waar was dat het een gezellig toernooi is in Rijen.

In 5 poules werd er gestreden door de darters om te bepalen welke deelnemers er in de verliezers- en winnaarsronde zouden gaan strijden om de te verdelen prijzen die op deze avond te verdienen waren.

Na de knockout fase doorlopen te hebben bleek dat de finale in de verliezersronde op deze avond een clash zou gaan worden tussen een deelnemer uit Rijen en een uit Gilze, Thomas Balk en Robbie de Bie gingen namelijk de strijd aan tegen elkaar om te bepalen wie zich in de verliezersronde de winnaar mocht noemen en Thomas was hierbij de gelukkige die met de hoogste prijs in de verliezersronde naar huis ging.

De partij om de 3e en 4e prijs in de winnaarsronde was er een die verscheidene voorgaande edities de finalepartij uitmaakte, in deze partij streden namelijk Pim van Bijnen en Jeroen van Bijen (de vader van......) om de enveloppe die met de winnaar van de 3e prijs mee naar huis gaat, Jeroen was deze keer de gelukkige om deze partij te winnen terwijl hij ook nog de prijs voor de meeste 180-scores mee naar huis nam.

De finale in de winnaarsronde werd gespeeld door een van de nieuwkomers (Mark van Vliet) en Ad Goossens, de laatste vinden we regelmatig terug in de finalepartijen van onze ranking, dus de verwachting was wie deze avond de sterkste van het deelnemrsveld zou gaan worden; helaas bleek dat het verslaan van Mark een stapje te hoog voor Ad, want het uiteindelijk resultaat bleek dat Mark met 5-2 de winst in deze partij voor zich opeiste.

De prijs voor de hoogste finish op deze avond was met een 142 finish voor Theo van Heijningen.1e plaats winnaarsronde 19e ronde rdr


Runner-up winnaarsronde 19e ronde rdr

3e plaats winnaarsronde 19e ronde rdr


Winnaar verliezersronde 19e ronde rdrRunner-up verliezersronde 19e ronde rdrWinnaar hoogste finish 19e ronde rdrWinnaar meeste 180-scores 19e ronde rdr


Vrijdag 18 mei 2018


Bij het maken van de agenda van dit seizoen eerlijk gezegd niet goed opgelet dat er dit weekend sprake was van een Pinksterweekend en dus wederom in afwachting of er wel voldoende deelnemers zouden komen voor het organiseren van een dartavond.

Al bij al waren er op het moment dat de poules ingedeeld moesten gaan worden toch nog 9 deelnemers, waaronder 2 nieuwe gezichten, die op de 18e ronde van de Rijense Dart Ranking afgekomen waren om op de banen van the Factory te proberen hun slag te slaan.

In 2 poules werd er naar de knockout fase toegewerkt en in een verliezers- en winnaarspoule werd er gestreden om de prijzen, die op deze avond uiteraard niet erg hoog waren; maar op een toernooi waar de gezelligheid voorop staat maakt dat weinig uit, omdat het principe van de Rijense Dart Ranking in eerste instantie het beleven van een sfeervolle dartavond is.

In de Finale van de verliezerspoule zag Theo van Heijningen in Richard Scheffer een delnemer tegenover zich die voor het eerst op de ranking aanwezig was op de banen van the Factory; niet in het minst geimponeerd door dit feit trok Theo de winst in deze partij naar zich toe.

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule ging tussen Erik van Loon en Robby Van Haegenbergh, waarbij Erik aan het langste eind trok.

De finale van de winnaarspoule was een strijd tussen Ad Goossens en Robbie de Bie, tot de stand van 2-2 ging de finale gelijk op, maar daarna gaf Ad even wat gas bij, terwijl de darts van Robbie niet altijd meer terecht kwamen waar hij ze gewenst had; de einduitslag gaf een stand van 5-3 voor Ad, die dus met de best gevulde enveloppe van de avond naar huis ging.

En passant gooide Ad in een partij in de knockout fase ook de hoogste finish van de avond met een score van 103.


1e plaats winnaarsronde


Runner-up winnaarsronde


3e plaats winnaarsronde


winnaar verliezerspoule


runner-up verliezerspoule


hoogste finish van de avond
Vrijdag 11 mei 2018


Als je een week hebt waarin voor veel mensen ivm Hemelvaartdag het weekend al op donderdag begint een toernooi avond gepland hebt, sta je als organisatie verwachtingsvol aan de inschrijftafel te wachten of en hoeveel deelnemers er aanwezig zullen zijn op je dartevenement.

Bij het indelen van de poules bleken er toch nog 14 deelnemers de weg gevonden te hebben naar de dartbanen van the Factory om te beginnen aan de 17e ronde van de Rijense Dart Ranking.

Na de wedstrijden in de poulefase werden de kaarten écht geschud in de knockoutwedstrijden in de verliezers- en winnaarspoule om te bepalen wie in de respectievelijke finales de prijzen zouden gaan verdelen.

In de finale van de verliezerspoule vonden we een van de weinig overgebleven Rijense deelnemers; in deze finale nam Gijs Jacobs het namelijk op tegen Martin van Antwerpen, helaas moest hij de eer aan Martin laten en genoegen nemen met de runner-up positie, Martin nam tussentijds ook nog even de prijs voor de meeste 180-scores mee naar huis.

De wedstrijd om de 3e plaats in de winnaarspoule was deze avond een strijd tussen Theo van Heijningen en Robbie de Bie, waarin Robbie het onderspit moest delven en met lege handen naar huis keerde.

In de finale van de winnaarsronde troffen we op deze avond twee jeugdige deelnemers van deze 17e ronde van de ranking, die overigens elkaar wel op meerdere toernooien in de finale tegenkomen; helaas werd het deze keer geen flitsende confrontatie tussen Daan Bastiaansen en Pim van Bijnen, de pijlen van Daan bleven goed vallen terwijl Pim de triples niet kon vinden en ook nog eens geconfronteerd werd met de nodige bouncers.

Het leek er op dat er op deze avond geen finish boven de 100 zou gaan vallen, maar op de valreep wist Daan Bastiaansen in de halve finale tegen Robbie de Bie een score van 116 op het bord te zetten, zodat ook die prijs met hem naar huis ging.

De foto's van de prijsuitreiking hieronder vertoond werden zoals op vele voorafgaande rankingavonden gemaakt door de altijd behulpzame Kees van Gool.


winnaar 17e ronde Rijense Dart Ranking


Runner-up 17e ronde


3e plaats 17e rondewinnaar verliezerspouleRunner-up verliezerspoule 17e rondeHoogste finish 17e rondeMeeste 180-scores in de 17e rondeVrijdag 13 april 2018


Op vrijdag de 13e een darttoernooi organiseren is best wel een uitdaging, misschien zijn er wel darters die denken dat op een ongeluksdag de pijlen niet aankomen bij het bord; maar neem van mij aan dat van de meeste factoren, dat manneke of vrouwtje dat de pijlen richting dartbord gooit in de meeste gevallen de doorslaggevende factor is.

Na de inschrijvingen verwerkt te hebben bleek dat er 16 darters aanwezig waren op de banen van the Factory, dat vanaf deze datum onze thuishaven is, dus er kon mooi in 4 poules van 4 deelnemers toegewerkt worden naar de knockout fase in de verliezers- en winnaarspoule aan het eind van de avond.

In de verliezerspoule kwam er een finale met een strijd tussen Gilze en Rijen, uit Gilze meldde Robbie de Bie zich aan het dartbord en namens Rijen Gijs Jacobs; in een wedstrijd over 7 legs gingen deze twee jonge darters uitmaken wie uiteindelijk zich de winnaar van de verliezers mocht noemen; nadat Gijs 3 legs op rij naar zich toegetrokken had, lukte het Robbie om ook de winst in een leg te verschalken, maar dit was niet voldoende om de wedstrijd naar zich toe te trekken, in de leg erna pakte Gijs de volle winst en kon zich de winnaar van de verliezerspoule van deze 16e ronde in de Rijense Dart Ranking noemen.

De partij om uit te maken wie in de winnaarspoule de 3e plaats zou gaan bezetten werd een prooi voor Daan Bastiaansen; hij wist zijn darts beter te plaatsen dan René Kamps, die overigens wel met een prijs naar huis ging omdat hij de hoogste finish van de avond verzorgd had met een score van 152.

De finale van de winnaarspoule werd jammer genoeg een eenzijdige wedstrijd waarin Rens van Bragt de eer aan Ad Goossens moest laten, wellicht had hij in de loop naar deze finale zijn kruit reeds verschoten en moest toestaan dat Ad hem in deze finale versloeg met 5-0.Winnaar 16e ronde rdr winnaarspoule


Runner-up winnaarspoule 16e ronde rdr


Winnaar verliezerspoule 16e ronde rdr


Runner-up verliezerspoule 16e ronde rdr


Hoogste finish 16e ronde rdr
Vrijdag 30 maart 2018


Na een paar rankingavonden met een matige bezetting en een rankingavond georganiseerd op een avond met een lang weekend voor de deur, was de verwachting bij de organisatie gespannen hoeveel deelnemers er op deze avond aan de inschrijftafel zouden verschijnen.

Uiteindelijk bleken er toch 15 darters zich ingeschreven te hebben bij het indelen van de poules, in 3 poules van 5 deelnemers begonnen we aan de avond om uiteindelijk te gaan bepalen wie er aan het eind met de prijzen de deur uit zou gaan.

In de verliezersronde bleek dat na het spelen van de knockout partijen de finale gespeeld zou gaan worden tussen Ad Goossens en Thomas Balk ; uiteindelijk wist Ad zijn darts beter te plaatsen dan Thomas en wist zo de dikst gevulde enveloppe uit de verliezerspoule mee naar huis te nemen.

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule was (zoals altijd een partij van 1 leg te beginnen bij de stand 1001} een strijd tussen Jeroen van Bijnen en Rens van Bragt, hier wist Jeroen uiteindelijk als winnaar uit de bus te komen door zijn darts in deze partij beter te plaatsen dan Rens.

De finale was een partij tussen 2 darters die wellicht de dartsport in de toekomst meer aanzicht gaan geven; deze werd namelijk gespeeld door Pim van Bijnen en Martijn Piree (een van de weinig Rijense darters overigens in deze Rijense Dart Ranking).

Deze 2 jeugdige deelnemers aan het rankingtoernooi wisten een leuke finale op het bord te zetten waarbij de kansen op de winst redelijk gelijk bleven, totdat Pim een kleine voorsprong pakte en uiteindelijk de partij in zijn voordeel wist te beslissen door een 5-3 overwinning te boeken.


Winnaar van de 15e ronde Rijense Dart Ranking


Runner-up winnaarspoule


3e plaats winnaarsronde


winnaar verliezerspoule


runner-up verliezerspoule

Vrijdag 23 maart 2018


De échte dartliefhebbers blijven komen naar een gezellige avond waar voor iedereen die de dartsport een warm hart toedraagt plezier te beleven is.

Ondanks het selecte gezelschap van weer slecht 10 deelnemers wist de organisatie een leuke dartavond in elkaar te zetten met toch wel een boeiende finale in de winnaarsronde.

in 2 poules van 5 darters werd toegewerkt naar de knockoutfase waarin in een verliezers- en winnaarsronde uitgemaakt zou gaan worden wie van de deelnemers zich een bonus wist te verschaffen op deze avond.

In de verliezersronde waarin 4 van de 10 delnemers waren beland, ging de finale uiteindelijk tussen Danny Tichem en Robby Van Haegenbergh, in een wedstrijd over 7 legs (4 gewonnen legs dus) en Danny wist deze finale met een 4-1 winst af te sluiten.

In de winnaarsronde werd de partij om de 3e en 4e plaats beslecht door Udo Breugel en Ad Goossens in 1 leg te beginnen bij de stand 1001, waarin Udo zich degene mocht noemen wiens darts het best vielen om de prijs voor de 3e plaats mee naar huis te nemen; tevens was Udo de enige op deze avond die een 100+ finish op het bord wist te brengen (109), dus ook deze prijs ging met hem mee.

De finale in de winnaarsronde was een boeiende wedstrijd over 9 legs tussen Jorgen Aerts en Patrick Meeus; in een gelijk opgaande strijd waarin niemand een beslissende voorsprong wist te bemachtigen moest dus tot de beslissing in de 9e leg uitgemaakt worden wie de winnaar van de avond zou gaan worden; dat je er voor moet zorgen dat je een goede score in de leg zet en op tijd er voor zorgt dat je kunt finishen bewees Jorgen door de 9e leg (en dus de uiteindelijke winst) voor zich op te eisen met een mooie finish waarbij te vermelden is dat Patrick op de achtergrond klaarstond om op het moment dat Jorgen faalde zijn stand op dat moment van 40 op het bord in een finish om te zetten.

Zo zie je maar weer dat hoeveel darts je in de loop van de avond naar het bord gooit, uiteindelijk 1 dart uit kan maken of je winnend of verliezend finalist word op de avond.

De finale werd gewonnen door Jorgen, maar voor de rest waren alle deelnemers winnaars op deze avond omdat zij ondanks alles toch een gezellige dartavond hadden beleefd; en dat is precies datgene waarin het de organisatie van de Rijense Dart Ranking om te doen is.

1e plaats winnaarspoule


runner-up winnaarspoule

3e plaats winnaarspoule


winnaar verliezerspoule


runner-up verliezerspoule


Vrijdag 9 maart 2018


Ook op deze avond een beperkt gezelschap darters dat de weg naar de dartlocatie van de 13e ronde van de Rijense Dart Ranking had gevonden; maar ook voor 10 enthousiaste deelnemers kun je een gezellige dartavond organiseren.

In 2 poules van 5 deelnemers streden de darters om de plaatsen in de verliezers-en winnaarspoule , waar uiteindelijk ook op deze avond gestreden word om de prijzen; geen hoge geldbedragen op deze speelavond, maar wel de eer om in een finale uit te mogen komen.

In de verliezerspoule stonden Kees van Gool en Robby Van Haegenbergh om uit te maken of de hoofdprijs in deze poule mee naar Belgie zou gaan ,dan wel in Rijen zou blijven, helaas had Kees in deze finale het geluk niet aan zijn zijde en ging de 1e plaats in de verliezerspoule naar Robby Van Haegenbergh.

In de winnaarspoule ging de finale tussen vader en zoon van Bijnen, zeker niet de eerste keer in dit seizoen van de Rijense Dart Ranking, maar omdat vader Jeroen in de poulewedstrijd al van zijn zoon had verloren, deed hij er alles aan om geen twee keer het onderspit te moeten delven; hij had hiervoor wel alle legs in een "best of 9 legs" finale nodig, maar trok aan het einde wel aan het langste eind.

De wedstrijd om de 3e en vierde plaats in de winnaarpoule werd gewonnen door Ad Goossens, terwijl een nieuwe deelnemer in het veld darters die mee komen gooien bij de Rijense Dart Ranking, Martin van Antwerpen, de hoogste finish van de avond wist te gooien met een score van 156.


winnaar hoogste finish


winnaar verliezerspoule


runner-up verliezerspoule


3e plaats winnaarspoule


runner-up winnaarspoule


1e plaats winnaarspoule
Vrijdag 23 februari 2018

Dat niet het aantal deelnemers, maar de bereidheid van de aanwezigen om er een interessante dartavond van te maken , bleek achteraf op de speelavond van de 12e ronde van de Rijense Dart Ranking op de banen van the Factory.

In eerste instantie toen ik de inschrijftafel aan het inrichten was en er nog niemand aanwezig was, waar normaal toch al een aantal deelnemers aan het ingooien zijn, had ik het idee dat deze ronde mogelijk aan de aandacht van iedereen ontsnapt was en ik na een half uur wachten alles weer kon inpakken.

Maar enige tijd later druppelden de eerste belangstellenden binnen en kon de avond na indeling van de deelnemers in de poules beginnen.

Met 13 deelnemers, verdeeld in 2 poules van 4 en één van vijf darters werd ook op deze avond gestreden om de plaatsen in de winnaars- en verliezersronde, want per slot van rekening zijn daar de punten voor de plaatsen op de rankinglijst en toch ook op deze avond ( zij het wat bescheidener) de enveloppen met de geldprijzen te verdienen.

In de verliezersronde ging de finale na het spelen van de knockoutfase tussen Koen Vlaanderen en Robby Van Haegenbergh, waarbij Koen zich na deze finale zich de winnaar mocht noemen van de hoofdprijs in de verliezersronde.

De wedstrijd om de 3e en 4e plaats in de winnaarsronde werd, zoals altijd in één leg van 1001, bestreden door Martijn Piree en Patrick Meeus; met trefzekere darts wist Martijn hier de enveloppe met de prijs voor de 3e plaats voor zich op te eisen.

Ook in de finale van de winnaarsronde een Belgie-Nederland ontmoeting, de deelnemers hier bestonden uit Jorgen Aerts en Jeroen van Bijnen; in deze finale waarin er gestreden werd om 5 gewonnen legs (best of nine dus) nam Jeroen al snel een 3-0 voorsprong, maar de strijdlust was nog niet gedoofd bij Jorgen en met goed gerichte darts wist hij de stand gelijk te trekken tot 3-3 en zelfs de 7e leg winnend af te sluiten; de spanning liep lekker op toen Jeroen de 8e leg wist te winnen, waardoor deze finale dus over de volle 9 legs gespeeld moest gaan worden om de uiteindelijke winnaar aan te kunnen wijzen; hierbij bleek Jorgen over de sterkste zenuwen te beschikken en zijn darts beter te plaatsen dan Jeroen en zodoende de hoofdprijs van de avond mee naar huis te nemen.Winnaar van de prijs voor de hoogste finish


runner-up in de verliezersronde


winnaar van de verliezersronde


de 3e plaats winnaarsronde van deze avond


2e plaats winnaarsronde


de hoofdprijs van de avond mee naar Belgie deze keer
Vrijdag 2 februari 2018

In het weekend waarin de Dutch Open gespeeld word is het maar te wachten of je voldoende deelnemers krijgt op je rankingavond om er een goed lopend darttoernooi van te maken; na de inschrijvingen bij de 11e ronde van deze ranking bleek dat de vrees min of meer onterecht was geweest omdat er 20 deelnemers langs de inschrijftafel waren geweest.

Onder deze 20 deelnemers weer een paar nieuwe gezichten en een paar deelnemers die een tijdje niet meer geweest waren, maar we konden in 5 poules van 4 darters gaan uitmaken hoe de winaars- en verliezerspoule aan het eind van de avond ingevuld zouden gaan worden.

De finale van de verliezersronde was een derby tussen Rijen en Gilze in de personen van Johan Vorstenbosch en Paul van Engelen, in een gelijk opgaande strijd in een partij over 7 legs gingen deze twee deelnemers tot het uiterste om met de hoogste prijs uit de verliezersronde naar huis te gaan, in de 7e en beslissende leg wist Johan zijn darts nét iets beter te plaatsen dan Paul zodat hij de winnaar van de verliezersronde op deze avond werd.

In de winnaarspoule werd de partij om de 3e en 4e plaats gespeeld door Martijn Piree en Thomas Balk in een leg te beginnen op de stand 1001; uiteindelijk was Martijn de gelukkige die de winnende dubbel in deze partij wist te plaatsen.

De finale in de winnaarspoule die gespeeld werd in een partij over 9 legs werd uitgevochten door Maarten Oprins en Jorgen Aerts; hellas bleek gaandeweg de partij dat Jorgen vanavond de betere worpen in zijn armen had en met een ferme 5-1 winst in deze partij wist hij de prijs voor de winnaar in deze poule mee naar Belgie te slepen.

En passant had Jorgen Aerts in de loop van de avond ook de hoogste finish weten te gooien met een score van 124, zodat de prijs hiervoor ook met hem meeging op deze avond.


de prijs voor de 1e plaats van de winnaarspoule


De runner-up in de winnaarspoule


De winnaar van de 3e plaats in de winnaarspoule


de winnaar in de verliezerspoule op deze avond


de runner-up in de verliezerspoule


winnaar hoogste finish van de avond


Vrijdag 26 januari 2018


Met onze Rijense corifee Willy van de Wiel in de gelederen begonnen we met 21 deelnemers aan de 10e ronde van de ranking op de banen van the Factory ; in 4 poules van 4 darters en 1 van 5 werd in de poulefase gestreden om de plaatsen in de verliezers- en winnaarsronde.

In de knockout partijen werd er tot op het scherpst gestreden om de belangrijkste partijen, de finales, te bereiken.

Omdat we in de Rijense Dart Ranking een paar deelnemers in de vader/zoon relatie hebben loop je het risico dat er regelmatig een familiestrijd op de banen onstaat; deze keer was dat het geval in de finale van de verliezersronde waarin vader Erik van Loon het opnam tegen zoon Tim van Loon; de darts van Erik vielen beter dan die van Tim zodat Erik er met de dikst gevulde enveloppe van de verliezersronde vandoor ging.

In de winnaarsronde ging de strijd om de 3e en 4e plaats tussen Jorgen Aerts en Pim van Bijnen waarbij Pim 1 dart tekort kwam om de winst te behalen, bij een stand van 88 voor Jorgen en 40 voor Pim wist Jorgen met 2 darts de partij naar zich toe te trekken.

De finale was een mooie gelijk opgaande strijd tussen Maarten Oprins en Willy van de Wiel waarin uiteindelijk Willy in Maarten de betere darter moest erkennen en genoegen moest nemen met de runner-up positie van deze avond.

De hoogste finish op deze avond was voor Robbie de Bie met een score van 126, terwijl Willy van de Wiel met 3x de maximale score de prijs hiervoor mee naar huis nam.


meeste 180 scores op de avond


hoogste finish op deze avond


winnaar verliezersronde

runner-up verliezersronde


runner-up winnaarsronde


3e plaats winnaarsronde


Vrijdag 12 januari 2018


met 2 nieuwe gezichten tussen de deelnemers gingen we op deze avond met 20 darters van start, in 5 poules van 4 streden we om de plaatsen in de verliezers- en winnaarspoule om aan het einde van de avond de prijzen te verdelen.

Na de knockoutfase werd er in de finales gestreden om de prijzen van de avond tussen de deelnemers welke hun darts het beste hadden weten te plaatsen op deze avond.

In de verliezersronde werd de finale een strijd tussen Louis Canciani en Tim van Loon waarbij de darts van Louis beter terecht kwamen dan die van Tim, zodat Louis er met de 1e plaats in de verliezerspoule van door ging.


winnaar verliezerpoule


runner-up verliezerspoule

De partij om de 3e en 4e plaats in de winnaarspoule werd als vanouds gegooid in één leg van 1001, deze strijd ging tussen Paul van Engelen en Pim van Bijnen waarbij de scores van Pim nét iets beter uitvielen dan die van Paul, hierdoor ging Pim dus met de 3e plaats van de winnaarspoule naar huis, tevens beloonde hij zich met nog een prijs door op deze avond de meeste 180-scores te gooien.De finale in de winnaarspoule werd in een partij 0ver 9 legs gespeeld door Yoeri Duyster en Maarten Oprins, helaas voor Maarten was Yoeri net iets te sterk waardoor hij genoegen moest nemen met de runner-up positie en de 1e plaats aan Yoeri moest laten.


winnaar 9e ronde rdr


runner up 9e ronde rdr
Vrijdag 8 december 2017


Op deze 7e ronde van de Rijense Dart Ranking kwamen slechts 16 deelnemers aan de borden van het Sportcafé in Rijen die in 4 poules van 4 streden om de plaatsen in de winnaars- en verliezersronde.

Na de wedstrijden in de poules en die in de knockout fase werd er in de respectievelijke finales gestreden om de (deze avond een ietsje minder) gevulde enveloppes.

In de verliezersronde ging de finale tussen Johan Vorstenbosch en Kevin van Laarhoven; in een boeiende strijd die beslist zou gaan worden in een best of 7 wist Johan uiteindelijk met 4-2 de winst naar zich toe te halen.

In de winnaarsronde ging de strijd om de 3e en 4e plaats in één leg van 1001 tussen Martijn Piree en Francois van den Dungen, waarbij Francois uiteindelijk aan het langste eind trok.

De Finale in de winnaarsronde ging tussen Kevin Lens en Ad Goossens, waarbij Kevin zo hard van start ging dat Ad hem amper bij kon houden en ook de pogingen van Ad om zijn dubbels te plaatsen liepen niet goed.

De uitslag in deze finalepartij in een best of 9 werd uiteindelijk door Kevin beslist met een 5-1 winst.

In de partijen van deze avond vielen 3 finishes boven de 100, waarbij Martijn Piree de hoogste wist te bewerkstelligen met een score van 130; ook viel er acht keer een 180-score te noteren waarvan Kevin Lens er maar liefst 6 van voor zijn rekening nam.

Prijzenpakkers tijdens de 6e ronde op vrijdag 24 november op de banen van the Factory Sport & Fun.


2e prijs winnaarsronde


3e prijs winnaarsronde


winnaar verliezersronde

2e prijs verliezersronde

  • Vrijdag 10 november 2017

  • Dat een inschrijving van slechts 17 deelnemers op een rankingavond niet een gezellige avond op kan leveren werd op deze avond van de 5e ronde van de Rijense Dart Ranking wel bewezen.


Met 17 deelnemers in 4 poules werd er gestreden om de plaatsen in de winnaars- en verliezersronde, in de knock-outfase werd uitgemaakt wie er uiteindelijk om de geldprijzen zouden gaan strijden in de respectievelijke finales.

In de verliezersronde ging de finale tussen Theo van Heijningen en Danny Tichem, gezamelijk kwamen zij binnen om zich in te schrijven, maar aan de oche gaven zij elkaar geen ruimte om elkaar te overklassen; toch wist Theo van Heijningen als winnaar uit de strijd te komen en moest Danny Tichem genoegen nemen met de tweede plaats in de verliezersronde.

De strijd om de 3e en 4e plaats in de winnaarsronde werd in één leg van 1001 gestreden door Ad Goossens en Jan Jacobs, hier wist Ad er voor te zorgen dat hij met een gevulde enveloppe huiswaarts keerde.

De finale van de winnaarsronde leek tot de vierde leg een eenzijdig verhaal op te leveren, Jeroen van Bijnen deed zijn best om Daan Bastiaansen het vuur aan de schenen te leggen, maar Daan gaf geen krimp en haalde de ene leg na de andere naar binnen in deze partij over 9 legs; in de vierde leg kwam er echter de klad in het spel van Daan, de triples wilde niet meer vallen en Daan stond op een gegeven moment meer tegen zichzelf te darten dan dat hij zijn tegenstander het moeilijk maakte; langzaam sloop Jeroen dichterbij en sloeg aan het einde toe door de partij met 5-4 te winnen.

Daan wist nog wel een troostprijs binnen te halen door op deze avond de hoogste finish te gooien met een score van 135.  • Vrijdag 27 oktober 2017

Terwijl de drankjes en de hapjes weer voortreffelijk verzorgd werden door Tim en Dewi, werd er op de banen van the Factory op deze dag gestreden door 23 darters tijdens de 4e ronde van de Rijense Dart Ranking.


In 3 poules van 5 en 2 van 4 werd er uitgemaakt hoe de uiteindelijke verdeling zou zijn in de winnaars- en verliezersronde.

Nadat de wedstrijden in de poules gespeeld waren kon er in een knockout-systeem worden uitgemaakt wie er in de winnaars- en verliezersronde in de respectievelijke finales om de cgeldbedragen in de enveloppen zouden gaan spelen.


In de winnaarsronde ging de strijd om de 3e en 4e plaats tussen Ad Goossens en Pim van Bijnen, waarbij Ad in een leg beginnend bij 1001 de uiteindelijke winnende dubbel wist te plaatsen.

In de zinderende finale van de winnaarsronde deed Daan Bastiaansen zijn uiterste best om Yoeri Duyster het vuur aan zijn schenen te leggen, kwam in de loop van de partij nog redelijk terug, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de 2e plaats; een pleister op de wonde was wellicht het feit dat hij aan het eind van de avond met 2 enveloppen aan de haal ging omdat hij erin geslaagd was de hoogste finish op het bord te brengen met een finish van 154.


De finale in de verliezersronde ging op deze avond tussen Mark van Gool en Theo van Heijningen, waarbij The aan het langste eind trok.

Vrijdag 13 oktober 2017

Omdat jullie reporter niet de gehele avond aanwezig is geweest in dit verslag helaas alleen de uitslagen van de finales in de winnaars- en de verliezersronde.

Met 19 deelnemers werd deze avond gestart op de banen van het sportcafé te Rijen en in 3 poules van 5 en 1 van 4 deelnemers werd er bepaald hoe de knock-out fase gespeeld zou gaan worden in de winnaars- en verliezersronde.

Na het opstarten van het toernooi door jullie reporter werd de regie van de avond overgenomen door Mark van Gool die de rest van de avond in goede banen heeft geleid.

In de winnaarsronde ging de finale tussen Jeroen van Bijnen en Ad Goossens, waarbij Jeroen aan het langste eind trok.

De strijd om de 3e en 4e plaats in de winnaarsronde ging tussen Pim van Bijnen en René Kamps en hier wist Pim van Bijnen met de winst te gaan strijken.

De finale in de verliezersronde ging tussen Patrick Meeus en Jan van Kollenburg en in deze finale was de winnaar Patrick Meeus.

De prijs voor de hoogste finish ging op deze avond naar Ad Goossens die in de finale een 151 finish op het bord wist te brengen.Vrijdag 29 september 2017

met dank aan Kees van Gool die er voor zorgde dat de deelnemers warm onthaald werden en zich in konden schrijven voor de 2e ronde van de Rijense Dart Ranking die op deze avond in the Factory gespeeld zou gaan worden, dit mede omdat de schrijver van dit artikel pas iets later op de avond kon komen.

Na het afronden van de inschrijvingen en het indelen van de poules bleek dat er 24 deelnemers in 6 poules van 4 zouden gaan strijden om te bepalen wie er uiteindelijk in de verliezers- danwel winnaarsronde zouden gaan belanden.

Na de poulefase werd er door 12 deelnemers in de verliezersronde en 12 deelnemers in de winnaarsronde in een knockout-systeem uitgemaakt wie er in de respectievelijke finales de prijzen zouden gaan verdelen.


Als winnaar van de avond ging Mark van Gils met de rijkst gevulde enveloppe naar huis nadat hij in een gelijk opgaande strijd de finale van de winnaarsronde wist te winnen van Ad Goossens.

De 1e prijs in de verliezersronde ging naar Thomas Balk die de finale in deze ronde wist te winnen van Patrick Vugts, die overigens wel zich de winnaar mocht noemen van de prijs voor de hoogste finish van de avond met een score van 128.


Vrijdag 15 september 2017

Altijd spannend om te zien wie er gaan reageren op de promotie die je gemaakt hebt om iedereen te attendenderen dat op vrijdag 15 september het nieuwe seizoen van de Rijense Dart Ranking zou gaan beginnen.

Maar bij de indeling van de poules bleek dat er 27 deelnemers waren die de prijzen zouden gaan verdelen op de 1e ronde van deze rankingavond.

In 3 poules van 5 en 3 van 4 werd er gestreden om de plaatsen in de winnaars- en verliezersronde waarin in een knock-out systeem bepaalt zou gaan worden wie de deelnemers zouden zijn aan de uiteindelijke finales.

Toen de rookwolken van de wedsstrijden in de knock-out fase en de finales opgetrokken waren bleken uiteindelijk dat de navolgende darters er met de gevulde enveloppen naar huis gingen.


.
1e plaats winnaarsronde Pim van Bijnen die in een flitsende finale zijn vader Jeroen van Bijnen met 5-1 wist te verschalken, waarin hij tevens de hoogste finish van de avond wist te gooien, ieen van de legs wist hij met een mooie 167-finish naar binnen te halen.

De derde plaats in de winnaarsronde op deze avond was voor Martijn Piree,

De 1e plaats in de verliezersronde was voor Koen Vlaanderen die in de finale van deze verliezersronde Tim van Loon versloeg.!